web analytics
vrijdag, mei 24

Fantasize Almanak 2021 – Week 7

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Fantasize Almanak  vind je onder meer nieuws over Gremlins, het huis van Guillermo del Toro en Cruella de Vil.

Netflix gaat musical-animatie maken van Sulwe

Netflix heeft de rechten van de Zuid-Afrikaanse actrice en schrijfster Lupita N’yongo’s (Black Panther) kinderboek Sulwe gekocht. Het plan is om van de bestseller een musical-animatie te maken. Het boek vertelt over het meisje Sulwe, die niet begrijpt waarom haar huid zoveel donkerder is dan van haar leeftijdsgenoten. Zij gaat op reis met een vallende ster en raakt betrokken bij het verhaal van de zussen Nacht en Dag.

Bron: Deadline.com

 

Gremlins naar tekenfilmserie

In 1984 maakte het filmgaand publiek voor het eerst kennis met de Gremlins. Deze op het eerste gezicht schattig ogende wezentjes, veranderden in anarchistische monsters als zij in aanraking kwamen met water. Nu keren de Gremlins terug in de tekenfilmserie Gremlins: Secret’s of the Mongwai. Tot nu toe zijn drie acteurs bevestigd om stemmen in te spreken: Ming-Na Wen (The Mandalorian), James Hong (Mr. Robot) en Matthew Rhys (Perry Mason).

Bron: Variety.com

Neem een kijkje in het huis van Guillermo del Toro

Op Facebook verscheen laatst een fotoserie waarbij je bij regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) binnen kan kijken. Wij wilden meteen een enkele reis boeken om bij hem in te trekken. 

Bron: Facebook

 

 

Cruella meteen naar Disney+

De oorsprongverhalen van superschurken zijn helemaal hot. Mei dit jaar is het de beurt aan Cruella de Vil, de griezel die op komt dagen in de klassieker 101 Dalmatiens. Zij zal gespeeld worden door Emma Stone. Het is door de pandemie zeer waarschijnlijk dat de film, die Cruella zal heten, direct wordt uitgebracht op streamingplatform Disney+. Het is nog niet zeker of reeds betalende abonnees extra zouden moeten betalen voor deze film. Voor de trailer klik je hier.

Bron: Tubantia

 

Onderweg: een derde Paddington-film

Het bekende beertje Paddington krijgt een derde film. De eerste twee waren zeer succesvol en kregen louter positieve kritieken. Er zijn verder nog geen details bekendgemaakt door de makers, we weten alleen dat Ben Whishaw (Mary Poppins Returns) de stem van het beertje weer zal inspreken.

Bron: Nu.nl

 

Fantasize Almanak 2021 – Week 7: 

In onze Vertellingen-rubriek: Het tweede deel van Anatha van Terrence Lauerhohn, met een illustratie van Gert-Jan van den Bemd.

 

 

Nu verkrijgbaar: Kristal helder van Mike Jansen. De samenwerking tussen Mike en Fantasize heeft geleid tot een eerste uitgave. Gebundeld zijn drie van zijn oudere verhalen: Uitzicht op Diluvipolis, Kristalheldere dagen en Kille vooruitzichten.

 

 

Fantasize Agenda:

Geen nieuwe data bekend.

Fantasize Almanak 2021 – Week 7:

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page