web analytics
zondag, mei 15

Fantasize Almanak 2021 – week 19 & 20

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor een nieuw café in Las Vegas en het vervolg op Hocus Pocus.

Week 19

 

Er bestond al Nightmare Toys, een winkel in Las Vegas die zich uitsluitend concentreert op speelgoed uit het horrorthema. Nu breidt dit merk zich verder uit naar een restaurant: Nightmare Café, een plek waar men kan eten en drinken in een restaurant vol donkere atmosferen. Bij wijze van voorproef, zijn op de muur van het toekomstige restaurant alvast twee schilderingen gemaakt: eentje van Pennywise en eentje van Jason Voorhees.

Bron: Eater Las Vegas.

 

Week 20

Na het succesvolle Bad Boys for Life mogen regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hun creativiteit richten op een heel ander soort film. Het gaat om Batgirl, een film die exclusief voor HBO gemaakt zal worden. De hoofdrol is voor Barbara Gordon, de dochter van agent James Gordon uit het universum van Batman. Barbra speelde al in de jaren zestig voor Batgirl, in 1997 werd de rol gespeeld door Alicia Silverstone in Batman & Robin.

Bron: Hollywoodreporter 

 

 

 

Het is een van de populairste films uit de jaren negentig: Hocus Pocus. De komische horrorfilm was geregisseerd door Mick Garris en ging over drie heksenzussen (Bette Middler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy) die in het hedendaagse Amerika verzeild raken. Nu, bijna dertig jaar later, komt er een vervolg. Er is nog niets bekend over eventuele verschijningsdata, wel staat vast dat de film op Disney+ moet verschijnen.

Bron: nu.nl

 

 

 

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone werd in 2001 uitgebracht in de bioscopen, waarop de populariteit van J.K. Rowlings geesteskindje definitief ontplofte. Om te vieren dat het eerste deel uit de zevendelige serie alweer twintig jaar geleden uitkwam, is er een Quizshow uitgezonden op HBO Max, waar superfans allerlei vragen over hun literaire idool konden beantwoorden. Later dit jaar zal nog een special volgen.

Bron: Hollywoodreporter 

 

 

 

Het zou zomaar kunnen dat Henry Cavill, die eerder nieuw leven in Superman blies, de hoofdrol krijgt in de Highlander-serie. De eerste film dateert uit de jaren tachtig, met Christopher Lambert in de rol van onsterfelijke highlander. Er is nog niets vastgelegd, Cahill is nog in gesprek over de rol. Wel is zeker dat Chad Stahelski, verantwoordelijk voor John Wick, de film gaat regisseren.

Bron: Deadline

 

 

 

Games

Eindelijk lijkt er goed nieuws te gloren voor Playstation 5. Alhoewel de productieproblemen nog niet helemaal zijn opgelost, kondigde Hermen Hulst, studiobaas van PlayStation Studios, wel aan dat er een flinke hoeveelheid spelletjes voor het spelapparaat gaan komen. De titels zijn gemaakt door onder andere ontwikkelaars Naughty Dog, Insomniac Games en Guerilla Games. Deze ontwikkelaars zijn op hun beurt weer ondergebracht bij PlatStation Studios. Verschijningsdata en andere details zijn nog niet bekendgemaakt. Wel dat de productie van de Playstation 5 in de tweede helft van dit jaar zal toe gaan nemen.

Bron: nu.nl

Evenementen

Het is weer tijd voor de Dutch convention for Horror, Science Fiction and Fantasy fans! Ofwel: HSFCon. Via de website (zie link onder bericht) kunnen tickets worden gekocht voor 20 en 21 november in Van der Valk Hotel Sneek. Dat zijn er onder meer lezingen, panels, standhouders en workshops, die alles te bieden hebben wat met de genres horror, science fiction en fantasy te maken hebben. Op hun website zullen updates volgen over dit evenement, hou het in de gaten!

Tickets: https://www.hsfcon.nl/tickets/

Algemene informatie: https://www.hsfcon.nl/nieuws/

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize