web analytics
zondag, mei 15

Fantasize Almanak 2021 – week 15 & 16

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor een film over Cthulhu en de (soort van) terugkeer van Michael Keaton als Batman.

Week 15

 

Fantasize is vanzelfsprekend dol op de horror van schrijvers Edgar Allan Poe en H.P. Lovecraft. Wat dat betreft is er goed nieuws van Bloody Disgusting: er komt een film, speciaal voor Netflix over het legendarische monster Cthulhu. Dit mythische beest was bedacht door Lovecraft en verschijnt in veel van zijn kortverhalen. Hij zou een oude God zijn en onder water leven. Niemand minder dan Spike Lee is één van de producers.

Bron: Bloody Disgusting.

 

 

De fans hebben er lang op moeten wachten, eindelijk is het zover: Mortal Kombat is wederom verfilmd. Getuige de eerste beelden belooft het een gruwelijke, bloederige verfilming te worden. Tegelijkertijd is de reactie van de critici, aldus Filmtotaal, wisselend. Mortal Kombat. zou vooral voor de fans zijn bedoeld, omdat er veelvuldig wordt verwezen naar handelingen en terminologieën uit de wereld van het spelletje. Voor de nieuwsgierigen, de trailer van de reboot kan hier worden bekeken.

Bron: Filmtotaal.

 

Week 16

 

Veilingshuis East Bristol Auction heeft medegedeeld dat op 4 mei flink wat memorabilia uit de films van Star Wars, die in bezit waren van acteur David Prowse, onder de hamer zullen gaan. Prowse was de eerste acteur die gestalte gaf aan de grote nemesis uit Star Wars: Darth Vader. De opbrengsten van de veiling zijn voor een stichting die onderzoek doet naar Alzheimer.

Bron: nu.nl

 

In 1989 had Michael Keaton de eer om als eerste acteur in het pak van Batman te kruipen. Dertig jaar later, op zijn negenenzestigste, zal Keaton opnieuw de superheld vertolken. Het gaat om een rolletje in Flash, de film over een andere superheld, die ergens volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen. Keaton had door Covid eerst zijn twijfels om mee te doen, uiteindelijk besloot hij alsnog voor de rol te tekenen.

Bron: nu.nl

 

Er komt een vervolg op Mad Max: Fury Road. Alleen zal de aandacht niet naar titelpersonage Max gaan, maar naar Furiosa. In Furiosa, wat officieel gezien eigenlijk een prequel is, is de hoofdrol voor Furiosa. De film zal haar leven volgen, tot het moment waarop zij Max ontmoet. Speelde Charlize Theron deze rol in Mad Max: Fury Road, in Furiosa mag Anya Taylor-Joy de hoofdrol spelen. Het zal het grootste filmproject uit de Australische filmgeschiedenis worden, met een budget van 360 miljoen Australische dollars. Juni 2023 moet de film in de bioscopen te zien zijn.

Bron: nu.nl

 

Nog meer nieuws omtrent de reboot van Mortal Kombat. De kans bestaat dat er een brug zal worden geslagen tussen professioneel worstelen en een eventueel vervolg op de zojuist uitgebrachte film. WWE-superster The Miz (Mike Mizanin) liet al blijken interesse te hebben voor de rol van Johnny Cage. De producer van de nieuwste verfilming van Mortal Kombat, Ed Boon, heeft aangegeven dat The Miz zeker een geschikte kandidaat zou zijn. The Miz heeft al filmervaring opgedaan met rollen in The Marine-reeks.

Bron: cbr.com

 

Games

Het idee is geweldig: een openwereld-spel dat geïnspireerd is op de Lord of the Rings-trilogie. Helaas bestonden er nogal wat strubbelingen tussen gamestudio Amazon Games en Leyou Technologies Holding, het bedrijf waarmee het spelletje gemaakt zou worden. Het hele project is nu daarom afgeblazen. Het is overigens niet de eerste keer dat Amazon Games een project voortijdig heeft moeten afblazen. Details zijn mistig, volgens de bron ging het fout bij contractonderhandelingen met betrekking tot het spel.

Bron: nu.nl

 

Alhoewel de zogenaamde free-to-play games op zich gratis waren, is er altijd een Xbox Gold Live-abonnement nodig geweest op ze te spelen. Daar komt nu verandering in: het abonnement is niet meer nodig om de betreffende spelletjes – zoals Destiny 2 – te downloaden en spelen. Microsoft had in januari al aangegeven hier werk van te maken, nu zijn de plannen dus officieel doorgevoerd. Iedereen met een Xbox One, Xbox Series S of Xbox Series X kan zich naar hartelust uitleven.

Bron: nu.nl

 

 

© 2016-2022 Fantasize