web analytics
zaterdag, juni 22

Fantasize Almanak 2021 – week 17 & 18

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor het vervolg op spel Judgement en een nieuwe winkel voor de fans van Harry Potter.

Week 17

Groot, het geliefde personage uit de films van Guardians of the Galaxy, is door Disney tot leven gewekt. Project Kiwi, een onderzoeksproject van Disney Imagineering, heeft een 76 centimeter lange robotversie van Groot ontworpen. Hij kan knipperen met zijn ogen, zwaaien en zelfs wat kungfuhandelingen uitvoeren. Het is de bedoeling om een serie van dit soort robots te maken, van alle personages uit Guardians of the Galaxy. Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe deze Groot eruitziet, klik hier.

Bron: nu.nl

 

De wereld zucht nog altijd onder het deken van de pandemie, dat betekent natuurlijk niet dat er niets meer valt te beleven. Drie juni zal er voor de fans van Harry Potter iets speciaals gebeuren. Er zal in New York een “flagship store” worden geopend, een gigantische winkel van drie verdiepingen, met een grootse collectie van alles uit Harry Potter en Fantastic Beasts. Het zou de grootste collectie op de wereld zijn, dus fans kunnen hun ogen uitkijken. Als je kaartje naar New York te duur is (of simpelweg niet tot de mogelijkheden behoort), de winkel zal ook digitaal zijn deuren openen. Zie deze link voor meer informatie.

Bron: potterdome.eu

 

Week 18

Fans van Marvel zullen komende tijd op hun wenken worden bediend. Volgens Marvel gaan er maar liefst tien titels uitkomen. Zo verschijnen dit jaar nog Black Widow en Spider-Man: No Way Home. In 2022 moet Wakanda Forver (het vervolg op Black Panther) uitkomen, net als Thor: Love and Thunder en The Marvels. Voor een voorproefje van hoe de nieuwe Marvel-films zullen ogen, zie het filmpje wat door ze is vrijgegeven.

Bron: nu.nl

 

 

 

Streamingsplatformen en bioscopen stonden op gespannen voet, er lijkt nu iets van flexibiliteit in hun relatie te komen. De nieuwste film van Zack Snyder, Army of the Dead, zou oorspronkelijk op Netflix moeten verschijnen. Nu heeft Netflix toestemming gegeven om de film, een week voor hij gestreamd kan worden, alsnog ook in de bioscopen kan worden uitgebracht. Op 18 mei zal Army of the Dead in de zalen verschijnen, vanaf de 24e staat hij op Netflix. De film zal in zo’n 600 filmtheaters te zien zijn. Dat is nog niet eens zo heel erg veel, desalniettemin laat Netflix zich zo van een veel vriendelijkere kant zien.

Bron: variety.com

 

Het is uiteindelijk een schatting, er zit een foutmarge in, toch is het een opmerkelijke “ontdekking”: er is door een groep wetenschappers, geleid door Charles Marshall, berekend dat de aarde ooit moet zijn bevolkt geweest door 2,5 miljard tyrannosaurus rexen. Dat is nogal een aantal en zou erop wijzen dat dit dinosaurusmonster de wereld ooit heeft gedomineerd. Overigens lopen er tot nu toe 108 miljard mensen rond. Dat zet de zaken toch wel weer in perspectief.

Bron: nu.nl

 

 

 

Disney is aangeklaagd door Horizon Comics. Het zou om het ontwerp van Iron Man gaan, wat Disney, aldus Horizon Comics, geplagieerd heeft. Dit bedrijf is in 1995 opgericht door Ben en Raymond Lai, die naam maakte met de comic Radix. Bij de uitkomst Iron Man 3 klaagden de broers Disney aan wegens de vermeende overeenkomst tussen hun Radix comic, en hoe het hoofdpersonage in de film was aangekleed. Toen zou er te weinig bewijs zijn, nu wordt beweert dat dat bewijs er wel degelijk is. De broers hebben eerder zelfs met Marvel samengewerkt, de kans dat ze gelijk hebben is aanwezig.

Bron: screenrant.com

 

Games

 

Het blijft bar en boos als het gaat om de Playstation 5. Sony heeft aangegeven dat de levering van dit spelletjesapparaat zulke zware achterstanden heeft, dat het tot volgend jaar duurt voor het is rechtgetrokken. Eerder al waren er problemen door een verkeerde chip in het apparaat. Inmiddels is de vraag zo sterk toegenomen dat het het aanbod heeft ingehaald.

Bron: bloomberg.com

 

 

Na het veelgeprezen Judgement, presenteren SEGA en Rya Ga Gotuko Studio het vervolg: Lost Judgement. Het spel zal weer gaan over detective Takayuki Yagami, die naast zijn speurneus ook goed met zijn vuisten overweg kan. Hij krijgt met een zaak te maken die hem diep in een samenzwering brengt en doet dwingen tot een groot dilemma: streeft hij voor gerechtigheid of voor het dienen van de wet? Lost Judgement moet 23 september dit jaar verschijnen. Op YouTube staat al de aankondigingstrailer klaar.

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page