web analytics
maandag, mei 20

Almanak Fantasize 2021 – week 31 & 32

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor Robins ontluikende homoseksualiteit en de nieuwe aanstaande Harry Potter-winkel.

Week 31

Neil Gaiman with Amanda Palmer at Arena Vienna

Het filmen van The Sandman, de Netflix-serie gebaseerd op het werk van Neil Gaiman, is afgerond. Hoe dit bekend werd gemaakt? Niet zozeer via een persbericht, zoals gewoonlijk is met dit soort grootse projecten, maar via… Tumblr. Het online platform waar artiesten hun illustraties kunnen publiceren. Gaiman herinnert het publiek er wel nog aan dat er nog heel wat moet gebeuren in de post-productie, de serie komt stapje voor stapje dichterbij.

 

Bron: Collider.com

 

De invloed van de LHBTI-gemeenschap sijpelt nu ook door in de wereld van de klassieke superhelden. Robin, het hulpje van Batman, wordt in een nieuw stripboek namelijk verliefd op een jongen. Het gaat om de nog te verschijnen strip Batman: Urban Legends, waarin Tim Drake (de echte naam van Robin) een jongen mee uitvraagt. De lezer zal even moeten wachten hoe dit afspraakje zal verlopen, dit kan worden gelezen in december.

 

 

Bron: nu.nl

 

En nu het toch gaat over homoseksuelen stripfiguren, twee jaar geleden werd er al een lesbisch koppel geïntroduceerd in Duckstad. In 2019 werd gehoor gegeven aan de wens van de tienjarige Fenna om een homoseksueel duo te introduceren. De NOS berichtte er nog over op hun website, dat twee achtergrondfiguren lesbisch zouden zijn. Toch bijzonder dat Donald Duck nog een dergelijk primeur heeft vóór Robin. En dat daar destijds minder nadrukkelijk over werd bericht.

Bron: nu.nl

Week 32

Ben jij een groot fan van de tovenaarsleerling Harry Potter? Dan zal je spoedig een bezoekje aan Rotterdam moeten brengen, want daar wordt een winkel geopend die helemaal in het teken staat van J.K. Rowlings geliefde personage. Over de locatie en datum is nog niets bekend, wel dat de winkel The Wizard Store zal heten.

 

Bron: ad.nl

 

Iedere The Lord of the Rings-kenner weet dat de mythische trilogie is opgenomen in Nieuw-Zeeland, de thuishaven van Peter Jackson. Het eerste seizoen van de serie The Lord of the Rings werd daar ook gefilmd. Maar voor het tweede seizoen (de eerste moet nog uitgezonden worden) zal het decor verplaatst worden naar Engeland. Gezien ook The Hobbit in Nieuw-Zeeland is gedraaid, is het de eerste keer dat de adaptatie van J.R.R. Tolkiens meesterwerk van locatie verplaatst zal worden.

Bron: Variety.com

 

David Cronenberg zu Gast bei der Viennale 2011 im Wiener Gartenbaukino

David Cronenberg is met name bekend van culthorrors als Videodrome, Scanners en Crash. Maar hij staat ook wel eens voor de camera. Zo verraste hij de kijkers van Star Trek: Discovery door in het derde seizoen te verschijnen. Zijn personage heet Kovich, en daar lijkt ook meteen alles mee gezegd. Wie Kovich precies is, wat zijn achtergrond is, wat hij allemaal doet… Hij wordt nog bedekt met de mantel der mysterie. Het enige wat wel duidelijk is: in seizoen vier zal hij opnieuw zijn opwachting maken.

 

Bron: Trekmovie.com

 

Dragon Girl is pas december te zien in de bioscopen, het belooft nu al een bijzondere film te zijn. Dankzij de geanimeerde draak won de titel namelijk de belangrijkste prijs voor speciale effecten. De draak is gecreëerd door Dennis Kleyn en Peer Lemming, die ruim een jaar aan de draak hebben gewerkt. Het personage is twaalf minuten in beeld, waarvoor met 220 shots moest worden gewerkt.

Bron: nu.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page