web analytics
dinsdag, mei 17

Almanak Fantasize 2021 – week 29 & 30

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor de Fantasy Markt Ter Apel en de nieuwe spelletjesrage Final Fantasy XIV.

Week 29

Beetje bij beetje begint de nieuwe serie van HBO Max, Batgirl, vorm te krijgen. Nadat onder andere actrices Zoey Deutch, Isabella Merced, Haley Lu Richardson en Leslie Grace op kwamen draven voor audities, is de keuze gevallen op Grace. Het zal één van de eerste DC-personages worden die vrijwel exclusief debuteert op de streamingdienst. De studio heeft nog geen verdere details vrijgegeven.

 

Bron: Deadline.com

 

Mocht je een beetje in de buurt van Ter Apel wonen, of het geen probleem vinden om naar Ter Apel te reizen, zet dan zeker 4 september in je agenda. Dan zal daar namelijk de Fantasy Markt georganiseerd worden, en gezien de geplaatste foto’s belooft het een mooie dag te worden. Er is geen website, wel een Facebookpagina waarop al allerlei leuks staat aangekondigd. Like zeker de pagina om op de hoogte te blijven.

Bron: Facebook.com

Jodie Whittaker had in 2017 nog een grootse primeur: zij was de eerste actrice die de rol van Doctor in Doctor Who mocht spelen. Deze serie loopt al sinds 1963, de Doctor is inmiddels door ruim dertien acteurs gespeeld, toch is Whittaker dus de eerste vrouw die dit personage gestalte gaf. Maar nu valt het doek voor haar: in 2022 zal zij de serie verlaten. Spijtig, want Whittaker werd nog erg goed ontvangen door de fans. Toen in 2020 door 50.000werd gestemd op de vraag wie de populairste Doctor was, eindigde zij op de tweede plek. Dit neemt weer niet weg dat de recente afleveringen weinig kijkers trokken en er veel kritiek was op de verhaallijnen. Whittaker zal dus hoe dan ook volgend jaar afzwaaien.

Bron: nu.nl

 

Week 30

Het dondert tussen Scarlet Johanssen en Disney. Dat heeft allemaal te maken met Black Widow, Johanssens meest recente acteerklus. De film is gelijktijdig in de bioscopen en Disney+ uitgekomen, wat volgens haar tegen de afspraken zou zijn. Volgens Johanssen was contractueel vastgelegd dat Black Widow exclusief in de bioscoop te zien zou zijn, en dat zij een deel van de opbrengst zou ontvangen. Disney – uiteraard – ontkent deze bewering. Het voelt een beetje als welles-nietes, ergens is het toch opvallend dat Black Widow zo is uitgebracht. Maar zeer waarschijnlijk is dit wel de trend die vaker in de toekomst zal voorkomen.

 

 

Bron: nu.nl

 

 

Iedereen zal zich nog wel herinneren dat Zack Snyders eigen versie van The Justice League, na heel veel druk van de fans, uiteindelijk nog werd uitgebracht. Er lijkt zich een soortgelijke zaak te vormen, maar dan met David Ayers Suicide Squad. Nu Regisseur James Gunn zijn versie van die film heeft uitgebracht, is Ayer in de pen geklommen om zijn hart te luchten. Want toen zijn film werd uitgebracht, was dat echt niet de versie die hij in elkaar had gedraaid. Het is ook geen versie die uren duurt, maar een “volwassen” film die gemonteerd is door Lee Smith. Wat de studio uitbracht, daar is Ayer nooit gelukkig mee geweest. De regisseur prijst daarnaast The Suicide Squad van Gunn – die overigens erg goed wordt beoordeeld. Wie weet dat de fans ook hier achteraan gaan, de studio dwingen om de “Ayers cut” van Suicide Squad uit te brengen. Al heeft de studio aangegeven dit niet te gaan doen.

Bron: variety.com

 

Games

Asmongold, een populaire game streamer, heeft gezorgd voor een aardverschuiving in de spelletjeswereld. Jaren was World of Warcraft namelijk het populairste online spelletje onder gamers. Maar sinds Asmongold (tijdelijk?) is overgestapt naar Final Fantasy XIV, heeft hij behoorlijk wat spelers meegenomen. De makers van dit spel zijn nota bene sterk beïnvloed door World of Warcraft en zijn zelf verbijsterd over de plotse populariteitspiek. Wat hen betreft is er geen reden voor World of Warcraft om de noodbel te luiden. Dat spel is goed voor 12 miljoen abonnees, Final Fantasy XIV zou niet eens in de buurt komen van dit aantal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: ad.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize