web analytics
vrijdag, juni 14

Almanak Fantasize 2021 – week 27 & 28

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor Fantasy Fest en een nieuw spelletjesapparaat genaamd Playdate.

Week 27

Nu.nl kopte groots het nieuws dat regisseur Richard Donner op 91-jarige leeftijd was overleden, en benoemde in de kop de film Lethal Weapon. Het is wat kort door de bocht om hem alleen als regisseur van die film te eren. Zo draaide Donner ook de originele Superman en wist hij door te breken met de occulte horror The Omen. Daarnaast was hij ook actief als producer van onder andere Omen III: The Conflict en The Lost Boys. Kortom, Donner was een veelzijdige filmmaker die in veel verschillende genres werkzaam was.

 

Bron: nu.nl

 

Nederland kleur momenteel dieprood op de wereldkaart, dat wil niet zeggen dat alle activiteiten en evenementen zijn geschrapt. Zo staat voor 23 en 24 oktober Fantasy Fest gepland, waar elke liefhebber van de fantastische genres zich kan uitleven. Er is ruimte voor cosplay, er komen artiesten langs als de Harmony Glen en er worden bijzondere workshops gehouden (handboogschieten!). Voor kaartjes, zie de link hieronder.

 

 

Bron:fantasyfest.nl

 

Bij de 48e uitreiking van de Emmy’s – de belangrijkste prijzen in de tv-wereld – zijn Mark Hamill en Lupita Nyong’o in de prijzen gevallen. Hamill is vooral bekend van Star Wars en van de stem van de Joker. Hij mocht een Emmy in ontvangst nemen voor zijn spel in Elena of Avalor, een animatieserie voor kleuters. Nyong’o maakte naam met haar rol in Black Panther en werd nu beprezen voor haar rol  in Bookmarks: Celebrating Black History.

 

 

Bron: nu.nl

 

Week 28

Ook het Disneypark moest zijn deuren sluiten. Maar, er gloort goed nieuws: in New York is namelijk een gloednieuw hotel geopend, wat helemaal in het teken staat van Marvel. Marvel-kunst, om precies te zijn. Er zijn maar liefst 350 kunstwerken te bewonderen, variërende van zwartwit strips tot kleurportretten. De kunst is ook doorgedrongen in het eten: het dessert zou zijn gevormd naar de hamer van Thor of het schuld van Captain America.

 

 

Bron: metronieuws.nl

 

Alhoewel het nog even wachten is op het vijfde deel van Indiana Jones, kan wel worden aangekondigd dat Antonio Banders meedoet. De Spaanse acteur maakte jaren geleden nog furore in Zorro, volgend jaar kan hij naast Harrison Ford worden bewonderd. Welke rol hij op zich neemt, is nog niet bekend. De regie zal ditmaal in handen van James Mangold zijn. Hij produceerde eerder de superheldenfilm Logan.

 

Bron: nu.nl

 

 

Loki is onderhand uitgegroeid tot de favoriete schurk uit het superheldenuniversum. Geen wonder dat hij zijn eigen serie kreeg op Disney+, getiteld Loki. Het mag nog minder een wonder heten dat na het eerste seizoen verlenging zal volgen. De serie gaat verder waar het zeer goed ontvangen Avengers: Endgame stopte.

 

 

Bron: nu.nl

 

 

Games

Wie kent hem niet: de blauwe, supersnelle egel die dertig jaar geleden debuteerde op de SEGA. Het spel heette Sonic the Hedgedog en ontwikkelde algauw een super populaire status onder gamers. En dat te bedenken dat Sonic zijn oorsprong vindt in de rivaliteit tussen SEGA en Nintendo. SEGA wilde zijn eigen mascotte hebben en organiseerde daarom een soort wedstrijd binnen het eigen bedrijf. Eerst werd gekozen voor een konijn, daarna viel de keuze op een dier dat zich tot een bal kon oprollen. Ofwel, een egel. Drie decennia later is de populariteit van Sonic alleen maar groter geworden.

 

 

Bron: nu.nl

Het is een wat vreemd spelapparaat: de Playdate. Het later dit jaar te verschijnen mobiele spelcomputertje doet sterk denken aan de Gameboy. Het is alleen veel kleiner, werkt met ingebouwde spelletjes – waarbij om de zoveel tijd een update van nieuwe titels moet plaatsvinden – en een zwendel aan de zijkant. De klassieke vierpuntdruktoets en A- en B-knop zitten er ook op, met die zwendel kan dus ook één en ander gedaan worden. Iedereen die nieuwsgierig is, de Playdate moet later dit jaar te koop zijn. Het prijskaartje: €147.

 

Bron: nu.nl

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page