web analytics
donderdag, mei 19

Almanak Fantasize 2021 – week 25 & 26

In de Fantasize Almanak zet de redactie van Fantasize om de veertien dagen in het weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantasy en hieraan gerelateerde onderwerpen voor jou op een rij. In deze Almanak aandacht voor Dutch Comic Con en een cross-over tussen Scooby-Doo en Courage The Cowardly Dog.

Week 25

De films uit de Transformers-serie werden overwegend geregisseerd door spektakelmeester Michael Bay. Het resultaat: een overdaad een speciale effecten en erg weinig aandacht voor de menselijke personages. Travis Knight deed al al anders met het verrukkelijke Bumble, met goede besprekingen tot gevolg. Nu komt er een andere regisseur, Steven J. Caple, in de regiestoel zitten, om Transformers: Rise of the Beasts in elkaar te draaien. Deze film moet ergens volgens jaar in de bioscopen te zien zijn.

 

Bron: Filmtotaal.nl

Hou augustus alvast in de gaten, want Warner Bros. Animations heeft het vervolg op Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge aangekondigd. Dit tweede deel heet Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms en volgt ergens eind deze zomer. Details zijn nog niet bekend gemaakt, wel dat bijvoorbeeld Joel McHale terugkeert als Johnny Cage. De voorganger werd destijds direct uitgebracht op DVD.

 

Bron: Screenrant.com

Professioneel worstelaar en acteur Dwayne Johnson, beter bekend als “The Rock”, is klaar met de opnames van Black Adam, een superheldenfilm over de gelijknamige antiheld. 5000 jaar geleden werd Black Adam als slaaf gehouden in Khandaq, tot hij van de Goden (waarnaar verwezen wordt als Shazam) superkrachten krijgt. Hij bevrijdt zichzelf en zijn volk, maar begint dan zijn krachten, alsdus Shazam, te misbruiken. Johnson is al jaren en jaren bezig om dit project afgerond te krijgen, ergens volgend jaar moet het resultaat te zien zijn.

 

 

Bron: Insider.com

 

 

Als alles een beetje meezit, gaat Dutch Comic Con dit jaar door. Het evenement is wel verplaatst, namelijk naar 20 en 21 november. Wat betreft gasten en activiteiten zal kinderhorrorboekschrijver Paul van Loon zijn opwachting maken, is het mogelijk om je eigen tatoeage te ontwerpen en laten zetten, en kunnen de romantische geesten zich opgeven voor speeddaten.

 

Bron: Dutchcomiccon.nl

 

Week 26

Ik had verwacht dat de universums van Scooby-Doo en Courage The Cowardly Dog elkaar al gekruisd zouden hebben. Een hondje dat letterlijk overal voor bibbert en de hond die juist griezelzaken moet oplossen. Niet dus. De liefhebbers van beide series moeten 14 september goed in de gaten houden, want dan komt de crossover tussen de twee personages uit uit. De titel is Straight Outta Nowhere.

Bron: Cnet.com

 

 

Ik vermoed dat het één van de meest controversiële horrorfilmseries ooit is: The Purge. De films gaan uit van één dag en nacht, waarin alle misdaden gepleegd kunnen worden. Zonder repercussies. Juli dit jaar is het alweer de beurt voor deel vijf: The Forever Purge. Alhoewel volgens Rottentomatoes (zie bron) het publiek wel kan genieten van deze actiehorrorfilm, zijn de critici wat minder toegeeflijk.

 

Bron: Rottentomatoes.com

Het beroemde boek Interview with the Vampire van Anne Rice was al succesvol verfilmd, met in de hoofdrollen Tom Cruise en Brad Pitt. Nu is bevestigd dat de roman opnieuw verfilmd zal worden, ditmaal als een serie. AMC, het netwerk waarop de serie te zien zal zijn, heeft in totaal achttien werken van de schrijfster gekocht. In de toekomst kunnen dus meer adapties verwacht worden.

 

 

Bron: Ew.com

 

Games

Bethesda Studios, die eerder spelletjes maakten als The Elders Scrolls V: Skyrm en Fallout 4, komt, na 25 jaar, weer met een heel eigen RPG: Starfield. Er is nog niet zo heel veel over bekend, wel dat het zich in de ruimte moet afspelen. Ook zijn er vegelijkingen gemaakt met onder meer Indiana Jones en The League of Extraordinary Gentlemen. Dit spel moet ergens november volgend jaar te koop zijn.

Bron: Pcgamer.com

 

Kijk voor de vorige Fantasize Weekalmanakken hier.

Meer over de Fantasize Almanak.

 

 

 

© 2016-2022 Fantasize