web analytics
dinsdag, juni 25

FANTASIZE PRESENTEERT: NOVEMBER, EEN DUIVELS LIEFDESVERHAAL

Vanaf donderdag 24 mei draait de prachtige film November, een duivels liefdesverhaal in de Nederlandse filmhuizen. Fantasize verzorgt een inleiding voorafgaande de film, over de folklore en sprookjes van het Oost-Europese ruig beboste platteland. Het is een wereld waar toverbroodjes verdacht ruiken, de duivel op je wacht in de bossen en je je ziel kunt verkopen voor de liefde, tenzij een Kratt er al mee vandoor is …

November, een duivels liefdesverhaal is een satire op de menselijke ziel, compleet met alle gebreken, lusten en onhebbelijkheden die daarbij horen. De film is gebaseerd op het boek Rehepapp ehk November (Old Barny, of November) van de Estlandse schrijver Andrus Kivirähk. Zijn werk bevat elementen uit de Estlandse folklore en mythologie die hij vrijelijk gebruikt om bijzondere – en vaak komische – gebeurtenissen naar het absurde te trekken.

Het boek is verfilmd door regisseur Rainer Sarnet die alle elementen weet over te brengen naar het witte doek. Zijn beeldtaal voegt hierbij een extra dimensie aan het verhaal toe; het absurdisme wordt versterkt door de humor die bewegende beelden kunnen overbrengen. Het resultaat is een opmerkelijke, satirische mengelmoes van (Oost-Europees) volksgeloof, sprookjes, Estlandse historie, christelijke gebruiken en de hebzucht in de menselijke aard.

Hoe ver zou jij gaan uit naam van de liefde?

De Fantasize recensie van November lees je hier.

Een verdiepend artikel over het Volksgeloof in November lees je hier.

Fantasize November, een duivels liefdesverhaal voorstellingen:

Kom ook naar de speciale Fantasize November voorstellingen, in samenwerking met filmdistributeur Cinemien. We verzorgen een inleiding op de film en na afloop kun je met ons napraten over het verhaal, de sprookjes en het volksgeloof.

Zaterdag 2 juni 2018 om 20:30 in Filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht – Tickets vind je hier.

De datum en tijdstip van de derde voorstelling worden nog bekend gemaakt.

Afgelopen voorstellingen:

Donderdag 24 mei 2018 om 21:00 in LAB111, Amsterdam.

Meer informatie vind je op onze Agenda pagina. Alvast de sfeer proeven van dit duistere sprookje? Bekijk de November trailer hier.

© 2015-2024 Fantasize

You cannot copy content of this page