web analytics
zaterdag, april 20

Peiling naar de noden binnen de Nederlandstalige sciencefiction, fantasy, horror en aanverwanten

Vraag jij je soms ook af wat de weg voorwaarts is voor het Nederlandstalige fantastische genre? Die vraag stelt de Vlaamse fantasy-schrijfster Isabelle Plomteux zich ook.
Gesteund door de Stichting Fantastische Vertellingen, Stichting Fantastisch Genre, Vonk, het NCSF, Fantasize, Vreemde Werelden en Het Schrijverscollectief heeft ze daarom een uitgebreide bevraging opgezet.
Zo wil ze er samen met ons achter komen waar Nederlandstalige genre-schrijvers, uitgevers, stichtingen, websites, recensenten enz. op dit moment behoefte aan hebben, zowel voor hun eigen werk als voor het genre in het algemeen.

Het doel: het mogelijke opzetten van een nieuw overkoepelend Vlaams-Nederlands/Nederlands-Vlaams initiatief dat met respect voor en behoud van ieders eigenheid de belangen van de Nederlandstalige SFFH zal behartigen, vertrekkend van de ideeën en pijnpunten die uit de ingevulde vragenlijsten naar voren zullen komen.

Dus, doe mee! Klik tot 1 maart 2022 op een van onderstaande links en schrijf jouw mening over de kwestie neer. De vragenlijsten zijn volkomen anoniem, tenzij je er zelf voor kiest om je e-mailadres achter te laten.

Er is een vragenlijst voor SFFH-schrijvers, een voor SFFH-uitgevers en een voor alle andere belanghebbenden (websites, stichtingen, schrijfopleidingen, recensenten, schrijfcoaches, enz.) Als je in meer dan een categorie actief bent (je bent bijvoorbeeld zowel schrijver als uitgever) vul dan alle vragenlijsten in die op jou van toepassing zijn. We kijken uit naar jullie antwoorden en hopen dat zoveel mogelijk mensen binnen het genre mee doen, dus delen van dit bericht wordt op prijs gesteld!

Dit is de link naar de vragenlijst voor schrijvers:
https://peilingsffhnoden.qualtrics.com/jfe/form/SV_4325PN68reXXhci

Deze brengt je naar de vragenlijst voor uitgevers:
https://peilingsffhnoden.qualtrics.com/jfe/form/SV_25o2wXHFnB7yKyy

En deze is bestemd voor alle andere belanghebbenden:
https://peilingsffhnoden.qualtrics.com/jfe/form/SV_2aQVzcPBETT9hRQ

 

You cannot copy content of this page