web analytics
dinsdag, mei 17

Scholastic gaat crosspromotie Fantastic Beasts verzorgen

Fantastic Beasts and where to find them staat gepland voor 18 november 2016, maar er is meer! Uitgever Scholastic is één van de partijen die de crosspromotie – ook wel ‘tie-ins’ genoemd – van de film gaat verzorgen, meldt Publishers Weekly.

Een ‘tie-in‘ is een (ficitief) werk of ander product, gebaseerd op een reeds bestaande film, televisieserie, website of literair eigendom. Om een tie-in te mogen maken, is toestemming van de rechthebbende die houder is van het originele eigendomsrecht vereist. Tie-ins zijn bedoeld als ‘cross-promotie’.

Scholastic die jarenlang de Harry Potter-boeken uitbracht, verzorgt de tie-ins voor de kinderen. HarperCollins heeft in de tussentijd het recht om de tie-ins voor volwassenen inclusief boeken die de making off omschrijven, kleurboeken en postkaarten uit te geven. De tie-ins worden in de herfst van dit jaar verwacht.

Fantastic Beasts heeft Eddie Redmayne als Scamander en David Yates, die ook verantwoordelijk was voor de Harry Potter films, tekende voor de regie.