web analytics
zaterdag, mei 21

Fantasyfans aangeslagen, sommigen vermist

De aanslagen in Brussel hebben verstrekkende gevolgen, tot in Nederland. Niet alleen met allerlei maatregelen zoals verscherpte controles, maar ook dat enkele fantasywebsite leden die in de nabijheid van Brussel verblijven oproepen om te laten weten of ze veilig zijn. Ongeloof onder de fans is er ook.

Opgeroepen
Mensen in België waren opgeroepen om aan familie en vrienden te laten weten of ze veilig waren. Dat beperkt zich inmiddels niet meer tot die groepen, ook communities op internet roepen hun leden op om contact op te nemen. Zo ook de RPG-site ZweinsteinOnline.
De website roept enkele leden op om van zich te laten horen.
‘@Nanook Kirima, @Ignastrafe Maaka, @Richard Peters en @Nimda zouden jullie ons een berichtje willen achterlaten in dit topic, zodat wij weten dat jullie in orde zijn’, schrijft de website.

Ongedeerd
Eén van de leden laat in een reactie weten veilig te zijn.
‘Ook ik ben ongedeerd. Ik zat veilig in de klas toen alles gebeurde’, aldus het betreffende lid.
Een ander lid van ZweinsteinOnline heeft via de beheerder laten weten in orde te zijn. Van twee leden – waarvan één medewerker – is nog niets vernomen.

Verslagenheid
Fantasyfans zijn emotioneel onder de aanslagen. Ze laten weten geschokt te zijn en geen woorden te hebben voor wat er dinsdag in Brussel plaatsvond.
‘Alweer zoveel doden, zonder reden. Pijn, verdriet, verslagenheid’, schrijft Gianna, ‘maar geen woorden die omvatten wat ik wil zeggen’.

Geschokt
Het lid, dat in een post liet weten veilig te zijn, meldt nog gechokt te zijn.
‘Uiteraard ben ik erg geschokt door de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld en mijn gedachten zitten’, schrijft hij, ‘zoals die van vele anderen bij de slachtoffers die er vandaag zijn gevallen door middel van terreurdaden’.

WizardZone
Volgens bronnen zijn er op de website WizardZone geen vermisten. Van andere fantasywebsites is niets bekend.