web analytics
maandag, mei 16

Puttense Moisa Uhrig schrijft fantasyboek Ongeloof

De Puttense Moisa Uhrig heeft een fantasyboek geschreven over een meisje met bijzondere magische krachten. In ‘Ongeloof’ leert de hoofdpersoon diverse bijzondere werelden kennen, schrijft De Puttenaer. Het boek is reeds te koop via Boekscout.nl en wordt op termijn ook via Bruna verkocht.

Foto:  Maranke Pater (De Puttenaer)

Bepaalde krachten
Ongeloof gaat over een meisje dat poorten kan openen naar andere werelden waar rare dingen gebeuren. ‘Mijn hoofdpersoon heeft bepaalde krachten. Zij is de enige die dit kan. Ze heeft wel aan anderen verteld wat ze kan, maar niemand geloofde haar. Hier zien lezers ook de titel van het boek terug. Niemand gelooft dat Denise die krachten heeft. Uiteindelijk komt ze mensen tegen die wel hetzelfde kunnen als zij,maar het is een hele zoektocht.’
Tijdens de reis door die werelden komt Denise Martins – de hoofdpersoon – een monster tegen waar ze bijna niet aan kan ontsnappen. In een andere wereld verdrinkt Denise bijna.
‘Het is een heel spannend verhaal,met een mooi einde. Ik laat genoeg ruimte over om mensen nieuwsgierig te laten worden naar het vervolg,want dit eerste boek is onderdeel van een trilogie’.

Harry Potter
Toen ze al klein was, schreef de 16-jarige scholiere al verhalen.
‘Dat waren verhaaltjes over een jongen en een meisje die elkaar heel erg leuk vonden. Het waren altijd liefdesverhalen. Toch vond ik fantasyverhalen ook altijd al leuk. De Harry Potter reeks bijvoorbeeld, dat zijn verhalen waar ik dol op ben’, vertelt Uhrig
Het liefst schrijft de scholiere in de avonduren. Anderhalf jaar geleden begon ze aan haar eerste boek. ‘Ik had nooit verwacht dat dit verhaal uit zou monden in een compleet boek van 232 pagina’s. Ik ben geïnspireerd geraakt om dit boek te maken door een vriendin van mij. Zij houdt helemaal niet van lezen,maar ze houdt wel van spannende films. Dus bedacht ik mij dat als ik het boek heel spannend zou maken dat zij het heel leuk zou vinden’, aldus de schrijfster.

Enthousiast
Op haar school – het C.C. Groevenbeek – waren de schrijfkunsten van de scholiere al opgemerkt door haar leerkrachten. Uhrig: ‘Nadat ik een opstel voor geschiedenis had ingeleverd zei de docent dat ik schrijfster moest worden. Ze vond het vooral goed dat ik in een verhaal de omgeving waar de hoofdpersoon zich bevind goed kon beschrijven. Mijn leerkrachten zijn in ieder geval heel trots op me en mijn boek komt ook in de schoolbibliotheek te liggen.”
De uitgeverij van Moisa, Boekscout is in ieder geval erg enthousiast over de pennenvruchten van de scholiere. ‘Toen ik mijn manuscript had ingeleverd kreeg ik een week nadat ik het had opgestuurd een reactie. Ze hebben nog niet zoveel jonge schrijvers in hun bestand zitten die fantasy schrijven.”

Bruna
‘Ongeloof’ kan gekocht worden via Boekscout.nl onder ISBN nummer 9789402225693. Ook is het boek binnenkort te koop bij de Bruna.