web analytics
zaterdag, juni 22

Veel nieuws over filmplannen vanuit het DC-Universum aangekondigd op Comic Con

Voor DC-fans zullen 2018 en 2019 hele interessante filmjaren worden. Fantasize heeft begrepen dat er meerdere (vervolg) films op de agenda staan en vertrouwde gezichten zullen blijven. In dit artikel vind je een overzicht van de aanstaande filmplannen vanuit het DC-Universum over Shazam!,  en Wonder Woman, maar ook animaties voor Death and Return of Superman, Batman en Suicide Squad zijn al verklapt (geen spoilers, dus wees gerust). 

Verfilming van Shazam! komt in 2019

Shazam!, het verhaal van een jongen die uiteindelijk de meest krachtige sterveling op aarde wordt, zal worden verfilmd. Verwacht wordt dat de film in 2019 uit zal komen.

David F. Sandberg (Annabelle: Creation) zal deze regisseren. Peter Safran, die met Sandberg op Annabelle samenwerkt als producer, wordt nu voor de productie van ‘Shazam‘ ook genoemd als potential. Voor zo ver nu bekend zal Dwayne “The Rock” Johnson de rol van Black Adam niet op zich gaan nemen.

Fantasize is heel benieuwd naar het resultaat, het verfilmen van ‘Shazam‘ kan, ons inziens, een flinke uitdaging worden.

Ben Affleck blijft in de rol van Batman

Afgelopen zaterdag, op filmfestival Comic Con in San Diego, heeft Ben Affleck laten weten dat hij de hoofdrol van The Batman zal blijven doen. Er gaat al een aantal maanden een gerucht rond dat Affleck niet meer de gedoodverfde favoriet van Warner Bros zou zijn, maar de acteur liet op Comic Con weten nog steeds het vertrouwen van Warner Bros te genieten.

Sinds dit voorjaar gingen er geruchten dat de filmdistributeur op zoek zou zijn naar een vervanger voor Affleck om de rol van Batman te vertolken. Affleck spreekt dit tegen. “Dat ik de film niet regisseer betekent niet dat ik niet meer enthousiast ben”, liet hij weten.

Doordat Affleck zich eind januari teruggetrokken heeft als regisseur van The Batman (en uit een ander project; de Netflix-thriller Triple Frontier), heeft Warner Bros regisseur Matt Reeves als vervanger aangesteld. De film ‘The Batman‘ staat voor 2018 gepland.

Affleck zegt over beide regisseursprojecten dat hij niet alleen zijn handen vol heeft aan de productie en vertolking van de hoofdrol in de films, maar ook dat hij zich wil focussen op zijn familie en gezondheid.

Wonder Woman krijgt vervolg

Er komt een tweede deel van Wonder Woman. De aankondiging van Warner Bros. kwam gelijktijdig met plannen voor een eigen film voor Batgirl en een vervolg op Suicide Squad.

De regisseuse van Wonder Woman, Patty Jenkins, zei eerder al dat zij nog genoeg plannen heeft om een vervolg vorm te kunnen geven. Haar terugkeer naar het project is nog niet bevestigd. Een release datum is tot zo ver nog niet bekend.

De huidige film Wonder Woman speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. De Griekse Amazone (Gal Gadot) helpt een Britse spion (Chris Pine) om de gruweloorlog te beëindigen.

Met een opbrengst van wereldwijd 770 miljoen dollar mogen we de film na haar release in juni dit jaar met een gerust hart een kassucces noemen. Bijzonder is daarnaast ook dat een film van een vrouwelijke regisseur in het eerste weekend zoveel inkomsten genereert.

In de VS zelf bracht Wonder Woman ruim 100 miljoen dollar op en werd zowel in binnen- als buitenland goed ontvangen door recensenten.

Twee animatiefilms voor Death and Return of Superman

Eén van de meest indrukwekkende en legendarische verhalen rond Superman wordt nu in twee delen verfilmd. Het verhaal (black -platinum – edition #75  en white edition #500, beide uit 1993) zelf heeft nog steeds een dusdanige invloed op de kenners en fans, dat er bewust besloten is om dit niet in één enkel script te verwerken. Warner Bros. Animation, DC Entertainment en Warner Bros. Home Entertainment willen juist voor het 25-jarig jubileum van de strips het verhaal de eer geven die het verdient.

The Death and return of the Man of Steel‘ wordt dus in twee delen verfilmd als animatie en is één van de verwachte animatiefilms in de populaire DC Universe Original Movies serie die voor 2018 werd aangekondigd.

Death of Superman‘ wordt een bewerking van het legendarische verhaal van de fatale confrontatie tussen Superman en Doomsday en is feitelijk de tweede DCU Original Movie.

De eerste geanimeerde verfilming, ‘Superman: Doomsday‘, uit 2007, was de allereerste DCU Original Movie. Het volledige verhaal was flink samengevat en gewijzigd om binnen de 75 minuten te kunnen blijven. De aankomende bewerkingen zullen het verhaal meer trouw blijven en zullen veel van de inmiddels legendarische scenes bevatten die niet in de eerdere animatiefilm zijn opgenomen.

Uiteindelijk, in 2019, zal het tweede deel, ‘Reign of the Supermen‘ uitkomen. Ondanks dat we nog zullen moeten wachten op de officiële samenvatting, zal de naam voor de Superman fans genoeg vertrouwd klinken. De suggestie dat we de opkomst van de alternatieve Superman-versies Steel, Cyborg Superman, Superboy en the Last Son of Krypton zullen gaan zien in de overbrugging van de terugkeer van Superman zelf is enorm spannend. Dit deel van ‘The Death and Return of Superman‘ was enorm beperkt in ‘Doomsday‘, waarin voornamelijk voor één enkele variant gekozen was.

Batman: Gotham by Gaslight animatie

Als eerste op de komende agenda staat echter ‘Batman: Gotham by Gaslight‘ gepland, een bewerking van de populaire strip uit 1989, waarin een Victoriaanse Batman zich op het spoor van Jack the Ripper bevindt. ‘Batman: Gotham by Gaslight‘ werd geschreven door Brian Augustyn en getekend door Mike Mignola (Hellboy) en wordt gezien als het allereerste ‘Elseworlds’ verhaal. De filmversie zal meer verhaalruimte krijgen omdat de stip zelf maar 48 bladzijdes telde; de duisternis van het origineel zal de koers die de huidige Batman-films volgen zeker aanvullen.

Suicide Squad: Hell to Pay

Hierna zal in de lente van 2018 voor de DC Universe Original Movies-serie de animatiefilm ‘Suicide Squad: Hell to Pay’ uitkomen. Dit is de eerste Suicide Squad film zijn die binnen de voortgang van DCU Original movies valt. ‘Hell to Pay‘ zal haar eigen, originele verhaallijn volgen en er is al sprake van een sterke stemmen-cast, ook al zijn daar nog geen namen voor bekend gemaakt.

 

Met al deze filmplannen vanuit het DC-Universum zal 2018 een spannend jaar gaan worden. Wat denken jullie er van? Laat het ons weten in een reactie!!

Bronnen filmplannen vanuit het DC-Universum: DC Comics, Nu.nl, Comicvine, Variety, Hollywood Reporter

You cannot copy content of this page