web analytics
dinsdag, mei 17

Nederlands-Engelse Harry Potter actrice wint Sylvia Kristel Award

De Nederlands-Engelse actrice Genevieve Gaunt (24) is dit jaar de winnaar van de Sylvia Kristel Award. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte van actrice Sylvia Kristel doet voortleven. Dat heeft de jury vrijdag bekendgemaakt. Gaunt speelde in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban de rol van Pansy Parkinson, de vriendin van de jeugdige slechterik Draco Malfoy.

Tweede keer
De Sylvia Kristel Award wordt op vrijdag 18 september uitgereikt tijdens het festival Film by the Sea in Vlissingen. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. Het is de tweede keer dat de bokaal wordt uitgereikt. Vorige jaar ging de prijs naar de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks.

Gaunt en De Groot
De Nederlands-Engelse Gaunt is dochter van de Britse actrice Fiona Gaunt en de Nederlandse acteur Frederik de Groot. Die laatste speelde onder meer in series als Bureau Kruislaan en Unit 13.
Naast haar rol in de vierde Harry Potter film, maakte de jonge actrice het afgelopen jaar internationaal indruk met haar hoofdrol in de speelfilm The Face of an Angel van de Britse topregisseur Michael Winterbottom.

Hollandse pit
Volgens de jury beschikt Gaunt ‘net als Sylvia Kristel over een uitgelezen combinatie van kwetsbaarheid en lef. Achter haar schoonheid gaan intelligentie en humor schuil, waarmee zij de kijker voortdurend blijft bezighouden. Haar Britse stijl en Hollandse pit verdienen extra publieke aandacht.’

Film by the Sea
The Face of an Angel wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking vertoond op Film by the Sea.