web analytics
zondag, mei 22

‘Daarom haatten de Duffelingen de Potters’

Het laatste Harry Potterboek is al eeuwen uit, wat nog steeds veel fans van de serie verdrietig stemt. Gelukkig lost schrijfster J.K. Rowling af en toe nog eens wat extra informatie, zoals waarom Petunia en Herman Duffeling zo’n hekel hadden aan Harry en zijn overleden ouders.

Tijdens de hele serie heeft Harry Potter het niet gemakkelijk gehad. Waren het niet de dementors, Dorothea Omber of de moordlustige Voldemort die hem dwarsboomden, werd hij wel vernederd en gepest door zijn tante Petunia, oom Herman Duffeling en zijn neefje Dirk. Daarvoor is volgens schrijfster J.K. Rowling een reden: het heeft dat alles te maken met de laatste ontmoeting tussen beide stellen.

De ouders van Harry hadden met de Duffelingen afgesproken in een restaurant waar de vader van Harry – James – een loopje nam met Herman. Toen die hem vroeg met wat voor auto Potter reed, beschreef hij zijn bezemsteel. “Herman vroeg zich daarna luidop af of tovenaars op een werkloosheidsuitkering overleefden, waarna James hem vertelde dat ze een kluis in Goudgrijp (de bank) hadden met massief gouden munten. Herman wist niet zeker of er met hem gelachen werd of niet, en werd kwaad”, verklaart Rowling.

“De avond eindigde met Herman en Petunia die het restaurant uit stormden, en Lily die in tranen uitbarstte. James voelde zich schuldig en beloofde om het goed te maken met Herman zodra hij hem zag.” Jammer genoeg kwam het nooit zover, aangezien ze niet veel later vermoord werden door Voldemort.