web analytics
maandag, mei 16

Jazeker, ook Winschoten heeft zijn Fantasy festival

Niet alleen in Friesland organiseert men een festival, ook in Groningen staat er één op de agenda. Het laatste weekend van augustus – 26, 27 en 28 – staat het stadspark van Winschoten in het teken van Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival, een groot driedaags evenement. Bij dit evenement wordt tevens de Dutch European Steampunk Convention gehouden.Honderden acteurs

‘Voor dit spektakel komen honderden acteurs, re-enactors, artiesten, muziekbands, kampementen, entertainers, etc. vanuit heel Europa naar Winschoten om jong en oud te vermaken’, schrijft de organisatie in een persbericht. ‘Het evenement is onlangs verkozen in de top 5 beste festivals van Nederland in deze scene en is uitgegroeid tot een internationaal en spectaculair evenement voor het hele gezin’.

Dutch European Steampunk Convention
Tijdens het festival wordt ook de ‘Dutch European Steampunk Convention’ georganiseerd. ‘Machines, uitvindingen, stoommachines, vreemde voertuigen en in stijl geklede steampunks zullen zeker niet ontbreken’. Shows die opgevoerd worden zijn onder andere de Pyro Mechanics met hun tijdmachine op vuur en stoom, de Creature Cabinet of Curiosities, de Delandrov Laboratory, De tijdreizigers van SteamNation, Wupperdampf Laboratorium, de Aether Amt, De Steampunk Expeditions Gesellschaft en De Dampfzirkus Familie’.

Meer in onze agenda.