web analytics
maandag, mei 16

Heksenkind van The Grimm Collective genomineerd voor Hebban-award

Het boek Heksenkind van het schrijver en illustrator-duo The Grim Collective is opnieuw genomineerd voor een Hebban-award. Vorig jaar won hun boek Heksenwaan al de eerste prijs. De Hebban-award is op fantasygebied de enige landelijke publieksprijs.

Heksenkind
Nikkie heeft een idee dat ze niet kan loslaten; ze is vervloekt. Daarom gebruikt ze haar schetsboek misschien wel als een spiegel voor haar dagelijkse belevenissen, om precies bij te houden wat haar allemaal overkomt. Want de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Nikkie zijn ronduit onalledaags en soms beangstigend. Tijdens een bezoek aan de Heksenwaag in Oudewater bleek dat vreemde en vooral sinistere personen een ongezonde belangstelling voor haar hebben. Het lukt haar op het nippertje om te ontsnappen, maar wat ze niet weet is dat dit slechts de start van een avontuur is, dat haar naar de gevaarlijke omgeving van het domein van de heksen zal brengen, de zogeheten Binnenlanden, en dat ze dé trofee is van de Wilde Jacht. Die jacht heeft geen enkel kind overleefd.

Duistere sprookjes
The Grim Collective wordt gevormd door schrijver Martijn Adelmund en illustratrice Iris Compiet. Samen vertellen Adelmund en Compiet sinds 2012 duistere sprookjes en vertellen die op een moderne manier. Naar eigen zeggen komt hun inspiratie met name uit folklore en kunst.

Gebroeders Grimm
Verder zegt het duo dat de naam ‘Grim’ niet alleen naar de grimmige toon van hun gecombineerde werk verwijst, maar ook naar de gebroeders Grimm, wiens ‘Kinder- und Hausmärchen’ in het jaar van hun oprichtig een 200 jarig jubileum beleefde.

15 oktober
Tot en met 15 oktober kan er nog gestemd worden op dit boek via deze link. Eind oktober vindt de prijsuitreiking plaats.