web analytics
maandag, mei 16

‘Einde Game of Thrones wordt bitterzoet’

Het einde van de hitserie ‘Game of Thrones’ gaat ‘bitterzoet’ worden. Dat heeft George R.R. Martin, de schrijver van de fantasyreeks, verteld in een interview met de New York Observer.

Eigenlijk weet hij nog niet precies hoe hij het zal laten eindigen. ,,Ik heb het einde nog niet geschreven, dus ik weet het niet.”

Een duister einde wil de Amerikaanse schrijver er in ieder geval niet van maken. ,,Dat is zeker niet mijn plan. Ik wil een einde dat bitterzoet voelt.”

Martin haalt zijn inspiratie uit de manier waarop J.R.R. Tolkien ‘Lord of the Rings’ liet eindigen. ,,Het eindigt met een overwinning, maar het is een bitterzoete overwinning. Frodo geneest nooit meer en hij vertrekt naar de Undying Lands. En andere mensen leven hun levens. Alles wat ik kan zeggen, is dat ik op zoiets mik qua gevoel. Of ik dat ook kan doen of niet, is aan mijn lezers om over te oordelen.”

Ondanks dat het einde nog niet geschreven is, denken David Benioff en D.B. Weiss, de producenten van de serie, wel ongeveer te weten hoe Martin het wil laten eindigen. ,,We weten wat het einde is en we werken er naartoe.” / AD