web analytics
maandag, mei 16

Einde Game of Thrones in zicht: makers willen op hoogtepunt stoppen

De ontknoping van de strijd om de ijzeren troon nadert. Nog twee seizoenen krijgen de liefhebbers voor hun kiezen, maar daarna houdt de de immens populaire tv-reeks Game of Thrones ermee op. Dat heeft de Amerikaanse betaalzender HBO laat weten.

Beslissing van de schrijvers
De beslissing om ermee te stoppen is volgens zendermanager Casey Bloys genomen door David Benioff en D.B. Weiss, schrijven Amerikaanse media. Eerder gaven de twee al aan dat ze het liefst nog maar maximaal twee seizoenen zouden maken van de serie.

Hoogtepunt
Aan de zender heeft het in ieder geval niet gelegen. De makers willen echter op het hoogtepunt stoppen.
‘Geloof me, als ik hen kon overhalen om er meer te maken, zou ik nog tien seizoenen bestellen”, zegt Bloys.

Seizoen 7 later dan normaal
Liefhebbers moeten overigens tot de zomer van 2017 moeten wachten voordat seizoen zeven op de buis komt, daar waar normaal in april een nieuwe reeks start. Dat seizoen telt maar zeven afleveringen in plaats van tien, het aantal dat een seizoen normaliter bevat. Seizoen acht zou zelfs maar zes afleveringen tellen, maar daarover bestaat geen zekerheid.

Gesprekken over spin-off
Bloys bevestigt wel dat er daarnaast nog gesproken wordt over een spin-off.
‘Het is iets waar ik niet tegen ben. Maar het moet natuurlijk creatief steek houden’, zo zegt Bloys. Volgens de zendermanager zijn de bedenkers nu sowieso te druk met de nieuwe seizoenen. Toch sluit hij het niet uit. ‘Ik sta ervoor open. De heren waren er niet tegen, maar momenteel zijn er geen concrete plannen voor’.

Laatste seizoen in 2018
De serie van seizoen zeven wordt opgenomen in IJsland, Spanje en Noord-Ierland. In 2018 is het achtste en laatste seizoen te zien.
In Nederland is het zesde seizoen nu nog te zien op betaalzender HBO.