web analytics
maandag, mei 16

Eerste aflevering seizoen 5 Game of Thrones in Guiness Book of Records

Game of Thrones heeft een plek bemachtigd in het Guiness Book of Records. De eerste aflevering van seizoen 5 werd namelijk tegelijkertijd uitgezonden in 173 landen en heeft daarmee een record gehaald.

HBO, de zender waarop Game of Thrones uitgezonden wordt, koos voor de nieuwe uitzendingsstrategie nadat de populaire televisieserie het record van ‘meest illegaal gedownloade serie’ haalde. Eerder koos CSI ervoor om in twee landen tegelijkertijd uit te zenden, maar dat record is inmiddels met 173 landen ruimschoots verbroken door Game of Thrones.

Actrice Maisie Williams die de rol van Arya Stark vertolkt, is blij met het record: “Ik ben blij dat Game of Thrones nu deel uitmaakt van Guiness World Records”, reageert ze. “Ik ga het niet aan mijn stiefbroer vertellen omdat hij het boek altijd voor kerst cadeau krijgt. Ik kan niet wachten om zijn reactie te zien.”

Game of Thrones is overigens niet de enige televisieserie met vermeldingen in het nieuwe Guiness Book of Records. Zo staat ook House of Cards vermeld als eerste serie die via online streaming in première ging en meteen ook als de eerste webserie die een Emmy Award binnenhaalde. Vorig jaar brak de animatiereeks The Simpson het record voor langste ononderbroken uitzending met een marathon waarin alle bestaande afleveringen achter elkaar werden uitgezonden.