web analytics
dinsdag, juni 25

Call to Action: Draag bij aan de Fantasize Special “De rol van de vrouw”

© Hedwig Oudendorp-Damen

Liefdesobject. Dame in nood. Heks. Moeder. In de sciencefiction, fantasy en horror vervult de vrouw vaak deze rollen. En áls ze dan een geëmancipeerde, stoere vrouw is, dan het liefste in een kostuum dat onnodig veel bloot laat zien, vooral rond borsten en billen. Of ze draagt een bril en is dus intelligent.

Hoe zit het precies met de rol van de vrouw in sciencefiction, fantasy en horror? Hoe diep zit de stereotypering van vrouwen in het hoofd van de lezer, schrijver of maker? Kan het ook anders? Fantasize zoekt het uit in de nieuwe special ‘De rol van de vrouw’.

Van januari tot en met juni 2022 duiken we diep in dit thema om in de tweede helft van het jaar geruisloos over te gaan op ‘De rol van de man’. Want ook hij schijnt vast te zitten in een stereotiepe rolverdeling.

Doe mee met deze speciale specials van Fantasize en draag bij!

Schrijf bijvoorbeeld een column over dit onderwerp, een verdiepend artikel over jouw favoriete boek of film met bijzondere aandacht voor de rol van de vrouw. Maak een illustratie waarin je de stereotyperingen op de hak neemt of omver werpt. Houd die games eens tegen het licht en analyseer de rol van de vrouw en schrijf er een pittig stuk over. Kortom: pak het onderwerp bij de kladden, schud het door elkaar, doorbreek taboes en laat ons kennismaken met jouw vernieuwende blik en doordachte mening.

Tijd voor een nieuw paradigma!

Vanaf 15 januari 2022 plaatsen we elke maand nieuwe artikelen, verhalen en illustraties op de website. Stuur je werk uiterlijk de 8e van de maand in, zodat we nog tijd hebben om het te lezen en om het te redigeren. Zoals altijd kun je je werk kwijt op dit e-mailadres: redactie@fantasize.nl.

 

© 2020 – 2024 Fantasize & Hedwig Oudendorp-Damen

You cannot copy content of this page