web analytics
maandag, mei 16

OORSPRONG – EXISTENTIELE ANTWOORDEN VAN DAN BROWN

De vraag waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan houdt ons nog steeds bezig. Op 3 oktober kun je lezen welke antwoorden thriller auteur Dan Brown op die existentiële vragen heeft gevonden in zijn nieuwe boek Oorsprong. Opnieuw volgen we de spannende avonturen van hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek Robert Langdon, die ditmaal in Spanje wereldschokkende waarheden ontcijfert.

Na Het Bernini Mysterie, De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool en Inferno is Oorsprong (Engelse titel Origin) alweer het vijfde boek met Robert Langdon in de hoofdrol. Professor Langdon bezoekt het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao, Spanje, waar miljardair en futurist Edmond Kirsch een wetenschappelijke onthulling doet die de wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Natuurlijk probeert de gevestigde orde – ditmaal met banden tot aan het Spaanse koninklijk huis – deze onthulling een halt toe te roepen en Langdon raakt opnieuw betrokken bij het resulterende mysterie. Uiteraard mag je Langdon volgen op zijn nieuwe, adembenemend spannende speurtocht, ditmaal in steden als Madrid, Barcelona en Sevilla.

Het Guggenheim museum (Bilbao). Foto: Phillip Maiwald (Nikopol) Bron: Wikipedia

De Oorsprong door de ogen van Dan Brown

Dan Brown schotelt ons in Oorsprong weer een heerlijk literair buffet voor met wetenschap, religie, geschiedenis, moderne kunst en technologie en zal je voldoende stof tot nadenken geven. De auteur komt naar Nederland om het boek te promoten en is onder andere 22 oktober te vinden in Paradiso voor een inmiddels uitverkochte lezing.

Op dit moment is het nog niet bekend of Oorsprong verfilmd gaat worden. Maar de kans is natuurlijk groot dat acteur Tom Hanks opnieuw in de rol van Robert Langdon stapt. Voor het zo ver is, kijken we natuurlijk eerst uit naar het boek.

Oorsprong wordt in Nederland uitgegeven door uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Nog twee maanden geduld en dan kunnen we de wereld weer zien door de ogen van Dan Brown!

Dan Brown, foto: Dan Courter