web analytics
dinsdag, mei 17

‘Will Smith in fantasy-thriller Netflix’

Netflix zou een deal hebben gesloten met acteur Will Smith, om de hoofdrol gaan spelen in de film Bright. Dat beweren althans Amerikaanse bronnen. De nieuwe Netflix-film laat zich het beste omschrijven als een politie-fantasy thriller. Voor de rechten van de film zou Netflix ruim 90 miljoen dollar hebben betaald.

Magische wereld
In Bright speelt Smith een politieman die in een wereld leeft waarin mensen, orks en feeën wonen.
Daar werkt hij op een speciale afdeling van het politiebureau, dat zich bezighoudt met magische criminaliteit. Amerikaanse bronnen zeggen dat de magie die wordt gebruikt, te vergelijken is met de magie uit Men in Black waarin Smith ook de hoofdrol speelde.

Bioscopen
Netflix sluit mogelijk een deal met bioscopen die de film ook willen uitbrengen, maar dat is nog nooit gebeurd omdat de meeste bioscopen hier niet aan willen beginnen. Bronnen melden echter dat hier achter de schermen toch aan gewerkt wordt.

Warner Bros
Zo gaat in Amerika het verhaal rond dat filmproducent Warner Bros. eigenlijk op de rechten van deze film aasde, maar dat Netflix dik over het bod van zijn grote concurrent heen ging. Overigens heeft de filmproducent net een andere film met Smith afgerond, namelijk Suicide Squad. Opvallend genoeg is die film weer geschreven door David Ayer die ook Bright gaat regisseren. De opnamen beginnen in de herfst.