web analytics
maandag, mei 16

Uitgever start crowdfundingactie voor Urban Fantasy

Uitgeverij De Fontein wil urban fantasy groter op de kaart zetten en start hiervoor een crowdfundingactie. Dat schrijft nieuwssite Inct. De uitgever is inmiddels een jaar bezig om het genre onder een groter publiek bekend te maken.

De Anderen
De crowdfundingactie via het platform CrowdAboutNow draait momenteel met name om de titel ‘Grijze ogen’, het vierde deel in de serie ‘De Anderen’ die geschreven is door Anne Bishop. De basis is met de eerste drie delen gelegd, maar de achterban moet nog uitgebreid worden.

Member gets member
‘We waren eigenlijk op zoek naar een originele insteek voor een ‘member gets member’-actie, waarbij vrienden en bekenden elkaar aansporen deze serie te lezen’, aldus de uitgever. ‘Tegelijkertijd wilden we ook de al bestaande groep fans, die reikhalzend uitkijkt naar een nieuw deel, belonen. Via een crowdfundingactie kunnen we deze doelen combineren.’

Groeiende goodiebag
Wie deelneemt aan de actie kan het boek in zowel gedrukte vorm of als e-book vooruitbestellen. Ook kan er een goodiebag besteld worden, waarvan de inhoud uitgebreider wordt naargelang er meer mensen deelnemen.

Enthousiasmeren
De uitgever zegt hierover: ‘Dat je zelf meer items krijgt als je meer mensen weet te enthousiasmeren, dat is een van de grote trekkers van een crowdfundingactie. Bovendien kunnen deelnemers aan de actie allerlei leuke pakketten kiezen om op in te schrijven. Ze kunnen bijvoorbeeld proeflezer worden, waardoor ze het boek al vóór de verschijningsdatum kunnen lezen, of meedoen aan een leesclub op de uitgeverij.

CrowdAboutNow
Uitgeverij De Fontein heeft de crowdfundingactie op een openbaar platform opgezet. De actie loopt van 31 maart tot en met 15 mei 2016. De actie loopt via CrowdAboutNow op www.crowdaboutnow.nl/urban-fantasy.