web analytics
dinsdag, mei 17

Schrijvers ontmoeten tijdens Gala van het Fantastische Boek

Lezers, liefhebbers en schrijvers van fantasy, sciencefiction, magisch realisme en horror op één evenement. Je kunt het meemaken op 2 april 2016, tijdens het Gala van het Fantastische Boek in De Rode Hoed te Amsterdam. Tijdens dit gala wordt eveneens de Harland Award uitgereikt.

De Harland Award, wat is dat?
Al geruime tijd worden de Harland Awards georganiseerd door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Onderdeel daarvan is onder andere een verhalenwedstrijd, die al sinds 1976 onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs) georganiseerd werd. Fantasyverhalen, maar ook verhalen uit de genres horror en sciencefiction kunnen dan ingezonden worden. Een jury selecteert uit de inzendingen vervolgens het beste verhaal, dat de hoofdprijs van 1.000 euro wint. In 2015 waren er alleen al 200 inzendingen. In 2015 kreeg de verhalenwedstrijd er een zusje bij: de Romanprijs.

En dat gala, wat is dat?
Als je afreist naar het Gala van het Fantastische Boek, kom je terecht bij een literaire entertainmentshow voor lezers, liefhebbers en schrijvers van de genres fantasy, sciencefiction, magisch realisme en horror.

Wat valt er te doen?
De zaal opent om 19:00 uur de zaal. Vanaf 20:00 uur kun je terecht bij een mix van lezingen van thrillerauteur Tomas Ross, romanschrijfster Susan Smit en de Amerikaanse SF-schrijver Jeff VanderMeer. Ook is er muziek en de uitreiking van de prijzen van de Harland Award verhalenwedstrijd en de Harland Award romanprijs.

Kan ik ook in contact komen met schrijvers?
Het programma stopt om 22:00 uur, en dan is er tijd om na te borrelen tot middernacht, dus yep! Je hebt zeker de gelegenheid om eens te netwerken met andere lezers, schrijvers en uitgevers van het fantastische genre!

Hoeveel kost een kaartje?
Kaarten voor dit avondprogramma kosten €7,50 per stuk (exclusief betaalkosten).