web analytics
zaterdag, juni 22

Fantastic Beasts and where to find them vanaf 29 maart verkrijgbaar

Vanaf 29 maart is de betoverende film Fantastic Beasts and Where to Find Them, een nieuwe sage van J.K. Rowling, verkrijgbaar in de winkel. De film is verkrijgbaar op 4K UHD, 3D Blu-ray™, Blu-ray™, DVD en Special Edition (3D)Blu-ray™ met toverstok.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is geregisseerd door David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films heeft geregisseerd. Het script is geschreven door J.K. Rowling. Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything, Les Misérables) speelt Newt Scamander, Colin Farrell (In Bruges, Phone Booth) is te zien als Graves, Katherine Waterston (Steve Jobs, Michael Clayton) als Tina, Ezra Miller (Suicide Squad) als Credence Barebone en Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory) als Gellert Grindelwald.

Magie-zoöloog Newt Scamander arriveert in 1926 in New York, na een excursie rond de wereld om bijzondere fabeldieren te onderzoeken en waar nodig te redden. Hij bezoekt de stad om een congres van magiërs bij te wonen. Zijn bezoek aan de stad loopt volledig uit de hand als Newt de No-Maj (Amerikaans voor Dreuzel) Jacob Kowalski (Dan Fogler; Kung Fu Panda) ontmoet. Jacob opent nietsvermoedend de ogenschijnlijk normale koffer van Newt, waardoor er verschillende fabeldieren uit ontsnappen en chaos creëren in de straten van New York. Newt moet met behulp van zijn toverstaf en nieuwe vrienden proberen de fabeldieren te vangen, zonder de magische en niet-magische wereld in gevaar te brengen.

Enkele feiten

 • Eddie Redmayne had auditie gedaan voor de rol van Tom Riddle in Harry Potter and the Chamber of Secrets, maar kreeg de rol niet.
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them is het eerste deel in een nieuwe reeks van 5 films.
 • Het script is geschreven door J.K. Rowling, die hiermee haar filmscenario debuut maakt.
 • Gebaseerd op het boek ‘Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden’ dat als lesboek in de Harry Potter-reeks wordt gebruikt en op dat moment al in 52e druk is.
 • De acteurs in de film hebben les gekregen in hoe je op de juiste wijze je toverstok gebruikt.
 • Eddie Redmayne was de eerste en enige keuze van J.K. Rowling om Newt Scamander te spelen. Hij hoefde geen auditie te doen voor de rol.
 • De opbrengsten van het boek Fantastic Beasts and Where to Find Them is voor het grootste deel naar het goede doel Comic Relief gegaan.

Bonusmateriaal
De Blu-ray (1:05:28 minuten) bestaat uit:

 • Before Harry Potter: A New Era of Magic Begins! – Ga mee met J.K. Rowling als zij, David Yates en David Heyman terugkeren naar Leavesden studios om een nieuw en spannend deel te bouwen van het tovenaars universum.
 • Personages: The Magizoologistlogist – The Goldstein Sisters – The New Salemersemers – The No-Maj Baker – The President and the Aurornt and the Auror
 • Fabeldieren: Meet the Fantastic Beasts – Waag je in de magische wereld van de fabeldieren en het creatieve team erachter.
 • Design: Shaping the World of Fantastic Beasts – Maak kennis met het creatieve team achter de bouw, ontwerp, kostuums en rekwisieten van de tovenaarswereld en hoor hoe ze de gigantische sets tot leven hebben gebracht.

Deleted Scenes
De DVD (8:03 minuten) bestaat uit:

 • Personages: The Magizoologist – Een tovenaar voelt zich beter in de buurt van wezens dan mensen. Cast en crew praten over Newt’s personage, kostuum en reis tijdens de film.
 • Fabeldieren: Meet the Fantastic Beasts – Waag je in de magische wereld van de fabeldieren en het creatieve team erachter.
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them verschijnt op 29 maart naast 4K UHD, 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD ook als Special Edition 3D Blu-ray en Blu-ray met toverstok.

You cannot copy content of this page