web analytics
zondag, mei 15

Fantasize Magazine 1 is er

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen – Fantasize 1 is grondig te laat. Ik ga er geen doekjes om winden, we zijn gewoon te laat. Een slechte start, zo aan het begin wanneer iedereen nog een beeld van je moet krijgen. Ongetwijfeld zijn we nu al rijp voor uw digitale oud papierbak, maar stiekem hoop ik dat u ons een kans wilt geven om er iets van te maken. En dat de apparatuur er ook zo over denkt, want dát is de oorzaak dat we pas later verschijnen. Je zou bijna denken, dat er een overeenkomst is tussen NS en Fantasize. Beiden weten inmiddels wat vertraging is, tegen wil en dank.

Daarom ben ik stiekem erg blij dat het zomerseizoen eraan komt: het geeft de redactie de tijd om Fantasize Magazine helemaal te maken zoals wij dat willen – uitgebreider, dynamischer – zodat het volgende magazine allereerst op tijd is, een ruimere inhoud heeft en de techniek ons tot slot niet in de steek laat. Als het aan mij had gelegen, had de redactie die extra tijd nu al ingebouwd. Maar belofte maakt schuld, en Fantasize komt zijn beloftes na.

Zo ook vannacht – 0:20 uur.

Fantasize 1 staat niet geheel in het teken van Game of Thrones. Alles is er wel over gezegd, en dit eerste nummer – dit prille nummer – moet juist in het teken staan van de diversiteit die Fantasize biedt. Daarom besteden we in ons coververhaal aandacht aan urban fantasy – een haast vergeten vorm in Nederland. Waar dit genre met gemak voet aan wal krijgt in de Angelsaksische landen, lukt het niet om bekend te worden in ons Rijnlandje. Zijn we er te nuchter voor? Of zijn wij Rijnlanders meer geïnteresseerd in klassieke fantasy? Die vraag hopen we naar jouw smaak te beantwoorden.

Chris
Hoofdredacteur