web analytics
zaterdag, juni 22

Gerucht: mogelijke toekomst Star Wars onthuld

In 2012 kocht Disney Lucasfilm en daarna ging men meteen aan het werk om de Skywalker-saga verder te vertellen. Het begon met The Force Awakens en wordt in december voortgezet met The Last Jedi. Daarnaast werken Disney en Lucasfilm actief aan een hele reeks spin-off films, waarvan Rogue One de eerste is, schrijft Filmtotaal.

Eerder vertelde Bob Iger dat Disney plannen maakt tot in 2030, maar tot dusver is daar weinig over bekend. Wel is er een bericht van de website Star Wars News Net, waaruit mogelijk blijkt welke films allemaal gemaakt gaan worden. Interessant detail is dat er vooral gesproken wordt over spin-offs en minder over de sagafilms.

Obi-Wan Kenobi
De eerste stand-alone film die Disney zou willen maken na Star Wars: Episode IX is er een over Obi-Wan Kenobi. De acteur die in de huid van Obi-Wan Kenobi kroop, Ewan McGregor, heeft de afgelopen jaren meermaals laten weten maar al te graag terug te willen keren. Momenteel wordt er gesteld dat die er inderdaad komt en zich afspeelt tussen Revenge of the Sith en A New Hope. McGregor zou er al voor getekend hebben, al wordt het maar één film en geen trilogie zoals ooit gespeculeerd werd.

Ook schijnt het zo te zijn dat niemand minder dan Gareth Edwards de film zal regisseren.
Ondanks de wat tumulteuze productie, zou Kathleen Kennedy van Lucasfilms erg tevreden zijn geweest met zijn werk aan Rogue One. Het gerucht gaat dat de Obi-Wan film tijdens de Star Wars Celebration in april aangekondigd wordt.

Premiejagers
Een ander gerucht dat veel gehoord wordt, gaat om een spin-off over premiejager Boba Fett.
Disney overweegt mogelijk een film te maken rond deze en andere premiejagers; wiens achtergronden dan toegelicht zullen gaan worden. Een belangrijke rol zou daarbij weggelegd zijn voor Boba. Het wordt dan geen oorsprongsverhaal, aangezien dat al weergegeven werd in Attack of the Clones en de Clone Wars-serie.

Liefde in de ruimte
Een ander project waar de studio aan werkt zou gericht te zijn op een jonger publiek en een tragedie met daarin een liefdesverhaal verweven te vertellen. Het verhaal zou gelijkenissen tonen met het boek Lost Stars van Claudia Gray. In dat boek stonden de vrienden Thane Kyrell en Ciena Ree centraal die verscheurd worden door de intergalactische burgeroorlog en tegelijk verliefd op elkaar worden. Disney wil geen directe verfilming maar er wel gelijkenissen mee tonen.

Skywalker-saga nog niet voorbij
Kennedy vertelde eerder dat de toekomst van de Star Wars-saga afhangt van de prestaties van spin-off Rogue One. De saga zal voorlopig nog niet voorbij zijn omdat die film iets meer dan een miljard dollar ophaalde wereldwijd en The Force Awakens het dubbele.

Disney zou meer films over Rey (Daisy Ridley) en haar vrienden willen maken, maar een flink gat willen laten zitten tussen het einde van deze trilogie en het begin van de volgende. Kennedy ziet de saga’s als een generatieverhaal, dus de volgende film in de saga na Episode IX zou nieuwe helden introduceren die Rey en co op kunnen volgen.

Star Wars op pauze?
Als laatste volgt er nog een interessant gerucht. Disney overweegt de franchise even op pauze te zetten als het aankomt op de bioscoopfilms. Dat zou dan zijn om te zorgen dat het publiek zich niet overspoeld voelt door Star Wars-films. De gedachte van de studio zou dan ook zijn om zich na Episode IX eerst te richten op animatieseries als en mogelijk een live-action Star Wars-serie.

De eerstvolgende film in de franchise, The Last Jedi, draait vanaf 14 december in de bioscoop.

You cannot copy content of this page