web analytics
zondag, mei 22

Keltfest verhuist van Biesbosch naar Vijfhuizen

Het Keltische evenement Keltfest verhuist in 2018 naar Vijfhuizen, waar het neerstrijkt in het recreatiegebied ‘De Groene Wilde’. Organisator Vana Events laat weten dat het nieuwe terrein de mogelijkheid biedt om Keltfest te ontwikkelen tot hét Keltische evenement van Nederland.

‘In 2017 beleefde Keltfest haar tiende editie in de Biesbosch en hoopt met de verhuizing naar Vijfhuizen het festival naar nieuwe hoogtes te kunnen brengen’, zo laat de organisatie weten.

Tijd van de Kelten

Wie houdt niet van Kelten en Vikingen? Keltfest brengt de tijd van de Kelten echt tot leven; volg bijvoorbeeld de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk met verbazing naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet.

Foklore

Naast alle workshops en demonstraties kunnen bezoekers struinen over de markt, waar men authentieke kilts, sieraden en alles op het gebied van Schotse lifestyle kunt kopen. Bij verschillende podia is oude en nieuwe folkmuziek te horen. Na alle activiteiten kan men onder het genot van typische Keltische hapjes en drankjes genieten van verhalenvertellers, die de bezoeker meeneemt naar de groene velden in Ierland en Schotland en oude verhalen en sagen tot leven brengen.

Vijfhuizen

Zoals al eerder vermeld, verhuist Keltfest naar ‘Groene Weelde’, een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen.
Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Het recreatiegebied sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en omvat daarnaast het voormalige Floriadeterrein met de Big Spotters Hill.

Keltfest heeft dus plaats op 26 en 27 mei in Vijfhuizen. Zodra er meer bekend is over de kaartverkoop, maakt Fantasize dat hier en via onze social media kanalen bekend.