web analytics
maandag, mei 16

Hoofdredactioneel: Nieuwe uitgebreide koers met eindredacteur

Met de komst van Karen gaat Fantasize zich stap voor stap verbreden. Het eerste wat deze namelijk tegen mij zei was ‘dat mijn kennis op Fantasygebied te beperkt was’. Logisch, ik was een zij-instromer met slechts een beperkte Harry Potter kennis.

Dat had onvermijdelijk zijn weerslag op Fantasize, welke zich tot afgelopen september vooral tussen de berichten over Potter, Game of Thrones bewoog. Incidenteel verschenen er enkele nieuwsberichten over enkele Nederlandstalige boeken.

Fantasize behield daardoor een eenzijdig beeld, keek niet altijd verder dan haar neus lang was en dat creërde een koers die niet lang houdbaar was, uiteraard.

Want Fantasy is breder dan dat, vertelde Karen; ook (onder meer) thema’s met een horrortint, Sci-Fi en avonturen met superhelden, maar ook mythes en legenden, religie en occult, sprookjes en parabels vallen onder dit genre.

Het tij keerde echter; Karen bezocht diverse Fantasy evenementen, plus een Comic Con, hopelijk gaan er nog veel meer volgen. Ook ging zij nieuwe Fantasy en Sci-Fi uitgaves lezen, recenseerde onlangs nog de Beauty and the Beast speelfilm en is momenteel druk bezig nieuwe redactieleden en schrijvers aan te trekken. Ook introduceerde Karen voor het magazine zelfs een nieuwe manier van recenseren waar de redactie nog lang plezier van zal hebben.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verbreding die we bij Fantasize toe willen gaan passen.

Aan onze Facebook-pagina zien we ook dat jij, onze lezer, deze uitbreiding waardeert.
Het geeft mij een enorme boost dat je de groei van ons magazine wil aanschouwen en het sterkt mij in de gedachte deze koers rotsvast te blijven varen. Zodat we samen – lezer, schrijver, uitgever, redactie – nog meer nieuwe werelden kunnen ontdekken.

Maar dat is niet alles. Een andere belangrijke uitbreiding zal een internationale selectie gaan omvatten. Op bepaalde momenten plaatsen we niet alleen Nederlandstalige artikelen, maar zullen we ook Engelstalige items gaan aanbieden. Met de groei van Fantasize zullen we ook onze Engelstalige lezer gaan bedienen.

Naast dat wij Fantasize doorontwikkelen, ontwikkel ik mijzelf ook. Het moet natuurlijk ‘im frage’ zijn dat een hoofdredacteur een gedegen kennis heeft van de prachtige werelden die Fantasy eigenlijk behelst. Achteraf gezien is het zelfs vreemd dat ik me nooit echt verder heb verdiept. ‘Ze’ zeiden vroeger, dat ik een ‘levendige fantasie had’…. Terug naar het ontwikkelen: ‘Nosferatu’ was de eerste film die ik kreeg als opdracht om te bekijken. Hoewel een spraakloze (ik vind stom zo stom klinken) film, kan ik deze aan iedere ‘starter’ aanraden; juist omdat die film geen spraak kent, is deze enger dan verwacht.

Ik hoop dat je me zult vergezellen bij mijn ontwikkeling.