web analytics
maandag, mei 16

Harry Potter-expositie in 2017 naar Nederland

Goed nieuws voor de Nederlandse liefhebbers van Harry Potter. In 2017 komt namelijk de expositie ‘Harry Potter The Exhibition’ naar Utrecht. De tentoonstelling opent op 11 februari naast de CineMec en is een samenwerking met Warner Bros.

Dichterbij dan ooit
“We zijn trots dat we deze bijzondere tentoonstelling naar Utrecht brengen”, aldus Frederik van Alkemade van organisator MOJO, “Liefhebbers komen dichterbij de tovenaarswereld dan ooit hier in Nederland.”

Zweinstein
Sommige bezoekers worden bij binnenkomst in een gepaste afdeling van tovenaarsschool Zweinstein geplaatst worden. Ook kan er door decors gebaseerd op de echte Harry Potter-filmsets gewandeld worden en zijn er rekwisieten uit de films aanwezig.

Zwerkbal
Bezoekers kunnen ook het een en ander zelf doen. Zo kunnen zij Zwerkbal spelen, kruidenthee trekken en in Hagrids hut plaats nemen in zijn stoel.

4 miljoen bezoekers
Al sinds de wereldpremière in Chicago wordt de tentoonstelling goed bezocht. Meer dan 4 miljoen bezoekers werden verwelkomd in onder andere Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel.

Tickets
Vanaf vrijdag 16 september om 10:00 uur zijn tickets beschikbaar. De expositie zal te zien zijn tot en met 30 juni 2017. De prijs is op dit moment nog niet bekend.