web analytics
maandag, mei 16

Fans kunnen voorlopig vooruit: Harry Potter krijgt vijf films

De stilte rond Harry Potter is nu écht definitief over. De komende jaren kunnen de fans weer vooruit, want de jongen die bleef leven krijgt maar liefst weer films, meldt JK Rowling.

Uitgeschreven
“We hebben altijd al geweten dat er meer dan één film zou komen, dus we hadden een trilogie vooropgesteld omdat we wisten dat er meerdere films gingen komen. Nu heb ik het verhaal helemaal uitgeschreven, en we zijn vrij zeker dat er vijf films zullen worden gemaakt”, aldus Rowling, die zelf de scenario’s van de films schrijft.

Magische wezens
Rowling schreef het boek “Fantastic beasts and where to find them” onder het pseudoniem Newt Scamander. Het boek gaat over de magische wezens die voorkomen in de Harry Potter-verhalen. Het is ook de titel van een handboek uit het eerste jaar van de school van Harry Potter Zweinstein.

17 november
De eerste film – Fantastic Beasts and Where to find them – komt uit op 17 november. Oscar-winnaar Eddie Redmayne vertolkt de hoofdrol van de tovenaar Newt Scamander. Ook acteurs als Katherine Waterston, Colin Farrell en Jon Voight maken hun opwachting in de film, die wordt geregisseerd door David Yates. De regisseur nam ook de regie van de vier meest recente Harry Potter-films op zich. Het verhaal in de film speelt zich – tientallen jaren voordat Harry Potter naar Zweinstein gaat – af in New York.

7 miljard euro
Van de originele serie werden wereldwijd meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht. Samen met de zeven films bracht Harry Potter ruim 7 miljard euro op.

Om alvast op te warmen, organiseert Pathé Cinema’s in diverse steden op 29 en 30 oktober een Harry Potter marathon.
Meer weten? Klik hier om naar het agenda-item te gaan.