web analytics
dinsdag, mei 17

Game – Middle-Earth: Shadow of War

    • Games
    • Fantasy, J.R.R. Tolkien, Middle-Earth, Middle-Earth: Shadow of Mordor, Midlle-Earth: Shadow of War, Monolith, Mordor, PC, PS4, Talion, The Hobbit, The Lord of the Rings, Xbox One

Studio Monolith maakte in 2014 furore met de game Middle-Earth: Shadow of Mordor, waarin je met Ranger Talion uit Gondor een persoonlijke guerrillastrijd aanbindt met de krijgsmachten van Sauron. De game – Middle-Earth: Shadow of War is de opvolger. Opnieuw vergezel je Talion op een reis diep in het territorium van de vijand: Mordor.

Game - Middle-Earth: Shadow of WarDe vondst van The One Ring door de Hobbit Bilbo Baggins en de reis van zijn neefje Frodo Baggins naar Mount Doom om diezelfde ring voor altijd te vernietigen, is menigmaal verteld in boeken, strips, films, tekenfilms en games. Naast deze klassieke verhalen – The Hobbit en The Lord of the Rings – heeft auteur J.R.R. Tolkien zijn Middle-Earth voorzien van een rijke geschiedenis in The Silmarillion. Het zijn vooral gameontwikkelaars die uit deze bronnen putten en nieuwe verhalen verzinnen rondom de boeken en films. Studio Monolith doet dit door de gebeurtenissen uit het klassieke verhaal van een andere kant te belichten. Verwacht in Middle-Earth: Shadow of Mordor en Middle-Earth: Shadow of War geen vriendelijke Shire of prachtige elfenbossen. In deze spellen dwaal je met Ranger Talion in het land waar de schaduwen zijn en maak je alle verschrikkingen dat Mordor te bieden heeft aan den lijve mee.

Lees de Fantasize-recensie hier.

 

Hebben?