web analytics
donderdag, oktober 5
© Museumpark Archeon

Stad van Sinterklaas (weekend 1)

Drie weekenden – 19, 20 26 en 27 november, 3 en 4 december komt Sinterklaas met zijn pieten naar de Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon. Sinterklaas logeert in het huis van de pottenkoopman en de pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. Overdag is hij in de Troonzaal van Sinterklaas en heeft hij een speciale werkkamer, een pepernotenhuis, kadohuis, Schoenenhuis, dichters en verhalenhuis en kunnen kinderen meedoen met de vele activiteiten en een pietendiploma behalen.

 Sinterklaas activiteiten
In de Stad van Sinterklaas zijn er veel activiteiten te doen. Zo vindt dagelijks een poppenkastvoorstelling plaats.  Voor de kleine bezoekers valt er een Pietendiploma te behalen. Kinderen kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes en zo hun eigen Pietendiploma verdienen. Pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, meedoen met de pietentraining en nog veel meer.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’
In de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ wordt het verhaal Nicolaas verteld. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas. Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje, het was direct duidelijk dat dit een bijzondere jongen was. In deze tentoonstelling wordt meer over hem uitgelegd, ontdek en leer je de geschiedenis over onze Sinterklaas en kom je alles te weten over de wonderdoener en redder in nood.

Brunchen met Sint en Piet
Op zondag 27 november en zondag 4 december geniet men met het hele gezin van een heerlijke Sinterklaasbrunch inclusief de hele dag gratis entree. Het wordt extra feestelijk want Sinterklaas en zijn pieten komen langs! De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sinterklaas te bezoeken en er is vertier voor jong en oud.

Het evenement is afgelopen.

Datum

nov 19 - 20 2022
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Kosten

€22.00

Meer Info

Meer Lezen

Labels

Evenement

Locatie

Museumpark Archeon
Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn
Categorie

Organisator

Museumpark Archeon
Telefoon
0172 447 744

Comments are closed.

You cannot copy content of this page