web analytics
dinsdag, mei 28

EdgeZero 2019 editie

EdgeZero2019
EdgeZero verzamelt en beoordeelt separaat de sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen die in Nederland en Belgie gedurende 2019 zijn gepubliceerd, danwel hebben meegedongen in een van de diverse verhalenwedstrijden. Op basis van een jurybeoordeling door een voldoende grote jury, wordt een longlist samengesteld die nogmaals door alle juryleden wordt gelezen en op rangorde wordt geplaatst. De beste verhalen, een van elke auteur, verschijnen in de jaarlijkse EdgeZero bundel.

Uitgekomen in 2020 bevat deze bundel de beste verhalen die in 2019 in Nederland en België zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan een van de genrewedstrijden.

Natuurlijk ben ik een van de (10) juryleden en hebben mijn verhalen deelgenomen aan de wedstrijd, maar juryleden kunnen niet zelf hun verhalen beoordelen, zo werkt het dan weer wel.

Over het algemeen ben ik tevreden over het niveau van de verhalen. Er zit voldoende originaliteit in om te verrassen (Spook in het homobos, Elvis moet dood en anderen) en over stijl en vertelkunst heb ik weinig te klagen. De bundel levert naast ruim 20 auteurs ook een grote verscheidenheid aan invalshoeken, ideeën en vertelstijlen in SF, F en H.

Al met al, voor mij een goed vervolg in de EdgeZero reeks. (Anders zou ik de bundel ook niet uitgeven.)

4.0Overall Score

EdgeZero 2019 editie

Uitgekomen in 2020 bevat deze bundel de beste verhalen die in 2019 in Nederland en België zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan een van de genrewedstrijden. Natuurlijk ben ik een van de ...

 • Niveau
  4.0
 • Stijl
  4.0
 • Originaliteit
  3.5
 • Entertainment
  4.5
 • Selectie
  4.0

You cannot copy content of this page