web analytics
maandag, november 28

Maalstroom is het vijfde deel over privédetective Kit Guardner

Door Chris de Boer

Auteur Pepper Kay heeft haar scifi-serie over Kit Guardner uitgebreid met een vijfde deel.
In Maalstroom reist Kit voor een nieuwe opdracht naar Veringo, een “binnenstebuiten” planeet. De bewoners wonen er niet op, maar er in. Een wereld met een omgekeerde zwaartekracht en monopooleigenschappen. Kit reist samen met Boran naar zijn thuisplaneet, vanaf het oppervlak van de planeet naar de leefbare holte in het binnenste, op zoek naar zijn twee verdwenen familieleden.

Beeld: Futuro Uitgevers

Overvallen
Als interstellair detective Kit Guardner bezig is met een saaie surveillance-opdracht in de lokale supermarkt, wordt deze overvallen. Als ze bijkomt, ligt ze in het ziekenhuis en kan ze zich niets anders herinneren dan het lopen van eentonige rondjes door de winkel. De behandelend arts vertelt haar dat ze waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een partydrug en dat het geheugenverlies van tijdelijke aard zal zijn.

Toxine
Maar waarom is er dan een toxine in haar bloed aangetroffen waarvan de oorsprong onbekend is? Waarom blokkeren haar hersenen bepaalde herinneringen? Waarom zou ze een partydrug innemen als ze nooit naar dancefeesten gaat? Wat heeft dit alles met die overval te maken?

Veringo
Om niet gek te worden van de vragen die door haar hoofd spoken, gaat Kit op onderzoek uit.
Totdat Boran, een Veringolees, het kantoor van Guardner Investigations binnenstapt met het verzoek om twee verdwenen familieleden op te sporen. Blij met de afleiding neemt ze de opdracht aan en vertrekt met Boran naar zijn thuisplaneet Veringo. Vanaf het allereerste moment dat ze voet op deze planeet heeft gezet, probeert iemand haar echter uit te schakelen en iedereen waarmee ze in contact komt lijkt een eigen agenda te hebben. Wie kan ze vertrouwen?

Pepper Kay is de schrijversnaam van Liesbeth Korsman. Ondanks het feit dat zij als vertaler van technische documentatie vrijwel haar gehele werkzame leven al bezig is met taal, was het pas in 2010 dat zij een onvermoede liefde voor het schrijven van verhalen ontdekte. Al snel wist Kay waar haar hart lag: het schrijven van sciencefictionverhalen.

Inmiddels heeft Kay zes boeken op haar naam staan. Vijf daarvan maken deel uit van de scifi-serie over interstellair privédetective Kit Guardner: Doodvonnis, Vuurstorm, Slangenkuil en
ID-Crisis en dit jongste deel Maalstroom. Met haar boek Drakenbloed laat Pepper zien dat zij ook een wereld mét magie weet te creëren.

Fantasize service: Koop Maalstroom op Bol.com

You cannot copy content of this page