web analytics
donderdag, mei 19

Film – Fantastic Beasts and Where to Find Them DVD / Blu-Ray

    • Films
    • blu-ray, DVD, Eddie Redmayne, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Harry Potter, J.K. Rowling

Het begon allemaal met een opmerking over een studieboek in Harry Potter en de Steen der Wijzen, weet de doorgewinterde liefhebber zich te herinneren. Dat boek heet Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden (Fantastic Beasts and Where to Find Them). De encyclopedie zag in 2001 daadwerkelijk – dankzij oermoeder J.K. Rowling – het levenslicht als middel om geld op te halen voor een goed doel. Succesvol, want nu komt ze met maar liefst vijf films, gebaseerd op dat boekje van – wat zal het wezen – 150 pagina’s. Dit is de eerste film – Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Film - Fantastic Beasts and Where to Find ThemFantastic Beasts and Where to Find Them – dé start van een nieuwe serie, gelieerd aan de Harry Potter franchise – gaat over de angst voor De Ander, onderdrukking onbegrip en de gevolgen die dat kan hebben.

Je kunt dat natuurlijk met het nodige cynisme benaderen – alles wat met Harry Potter maakt wordt uitgemolken. Dat is een opvallend verschijnsel, dat bij meerdere films zichtbaar is. Zet dat cynisme maar snel overboord; daar redt je het echt maar vijf minuten mee. Daarna hebben dat kleptomane vogelbekdier en zijn oppasser Eddie Redmayne je hart namelijk allang gestolen.

Lees de Fantasize-recensie hier.

Hebben?