web analytics
donderdag, mei 19

Film – A Ghost Story Blu-Ray / DVD

    • Films
    • A Ghost Story, blu-ray, David Lowery, DVD, spookverhaal

Hoewel de titel van de film – A Ghost Story alles zegt over de inhoud van deze film, moet je de term ‘spookverhaal’ in dit geval heel letterlijk nemen. Het gaat hier namelijk helemaal niet om een griezelige thriller, maar over een prachtig, origineel en emotioneel verhaal over een spook. In de meest klassieke verschijningsvorm: een laken met gaten als ogen.

Film - A Ghost Story blu-ray dvdIn het brein van regisseur David Lowery (Peter en de Draak) spookten verschillende gedachten rond over het verstrijken van de tijd en de vergankelijkheid van het leven. Daarnaast had hij het ludieke idee om een spookfilm te maken waarbij het spook ook daadwerkelijk als wit laken met holle ogen in beeld komt.

Hij schreef een korte synopsis en deelde dat met vrienden/collegae waarmee hij vertrouwd was en vaak samenwerkte. Zo kwam de film – A Ghost Story tot stand. Een diepe, emotionele film over het menselijk bestaan, vanuit het perspectief van een klassiek spook. Een film die niet alleen verhaaltechnisch bijzonder is, maar ook in beeldtaal behoorlijk beklemmend is.

Lees de Fantasize-recensie hier.

Hebben?