Welkom bij Fantasize, het journalistieke medium voor (en door) fantasyliefhebbers.

We brengen sinds 2015 achtergrondartikelen, vertellingen door Fantasyschrijvers, videoverslagen en recensies over fantasyseries, films, boeken en evenementen. Duiding is één van de belangrijkste peilers van Fantasize. Daarom zoeken wij het verhaal achter de Fantasy. Een goed voorbeeld hiervan is de recensie van Thor: Ragnarok van waaruit een uitgebreid achtergrondartikel over Ragnarok als mythe werd gepubliceerd.

Fantasize heeft eveneens een actuele agenda waarin de laatste fantasygerelateerde evenementen in Nederland vermeld staan. Ook zijn we aanwezig op Facebook, Twitter en Instagram.

We zijn er met een missie. Die bestaat uit de 3 B's:
 • Boeien
  Fantasize wil fantasyliefhebbers boeien, met spannende verhalen, interessante analyses, heet-van-de-naald-nieuws en zo meer. De redactie wil liefhebbers nog warmer maken voor het genre en de starter voorzien van state of the art content.
 • Binden
  Liefhebbers van fantasy zijn niet alleen, maar het is een kunst om ze bij elkaar te brengen. Want niet iedereen heeft een geldboom in de tuin staan, om stad en land af te reizen naar fantasyfairs of andere events. Daarom zorgen we er met onze inhoud voor dat liefhebbers bij elkaar komen.
 • Beleven
  Fantasy is beleven. De redactie beseft zich dat maar al te goed en zorgt ervoor dat de mogelijkheid bestaat om te beleven, door middel van video en bijvoorbeeld Spots.

Fantasize volgt de gebruikelijke regels voor publieksmedia. Dat betekent dat Fantasize redactioneel onafhankelijk is en daarmee zelfstandig haar inhoud bepaalt. Een en ander is vastgelegd in ons redactiestatuut.
Naast onze liefde voor en verschillende disciplines / expertises binnen de Fantasy, heeft Fantasize natuurlijk nog veel meer te bieden. Maak zelf ook gebruik van deze disciplines en expertises en haal daardoor alles uit je boek, medium en / of bedrijf. Kijk hier voor meer informatie.
Fantasize is van mening dat zij als Fantasymedium - net als breed journalistieke media - deel uitmaakt van de maatschappij en daardoor ook een maatschappelijke rol heeft.Wij hebben onze maatschappelijke rol als volgt gedefinieerd:
 • We bieden creatieve geesten een podium en bevorderen daarmee de creatieve industrie
  Fantasize biedt allereerst een podiumpositie aan hen die deze niet hebben of niet zelf kunnen verwerven. Onder Fantasyliefhebbers zijn een hoop schrijvers en andere creatieve geesten te vinden. Door Fantasize als podium beschikbaar te stellen, bieden we deze creatievelingen een plek om hun verhaal te publiceren. Hierdoor bevorderen wij de creatieve industrie, omdat Fantasize kán dienen als springplank/kweekvijver.
 • We brengen liefhebbers en ondernemers in de Fantasy samen
  Het 'ontmoeten en connecten' deel uit van Fantasy als geheel. Liefhebbers voor wie contact zoeken soms een uitdaging is, hebben door ons medium een laagdrempelige manier om sneller bij bijvoorbeeld evenementen te komen.
 • We dragen bij aan de doorontwikkeling van Fantasy als genre en journalistiek als vakgebied
  Tot slot wil Fantasize bijdragen aan de innovatie en kwaliteitsverbetering van de journalistiek rondom Fantasy en het ontwikkelen van het genre Fantasy als geheel. Als het om journalistiek gaat, zetten we in op een combinatie van onafhankelijkheid en constructieve journalistiek. Een relatief nieuw vakgebied, overgewaaid uit Denemarken. Constructieve journalistiek beweegt mensen om verder te kijken. Voorbij de problemen en de schuldvraag. Het helpt hen – na kritische analyse van het gebeurde – bij de oriëntatie op de toekomst: Hoe los je een probleem op? Wat is een alternatief? Wie denkt daar over na? Binnen deze vorm van journalistiek zijn wij niet uit op sensatie en scoren over de rug van een ander, maar naar verbetering.