Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Keltfest 2018 – 26 en 27 mei, De Groene Weelde Vijfhuizen

mei 26 @ 10:00 - mei 27 @ 20:00

€14,85
Keltfest 2018

Keltfest 2018 brengt de tijd van de Kelten echt tot leven; volg de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet. Keltfest is hét Keltische evenement van Nederland.

Het Keltische evenement Keltfest 2018 vindt dit jaar plaats in Vijfhuizen, waar het neerstrijkt in het recreatiegebied ‘De Groene Weelde’. Organisator Vana Events laat weten dat het nieuwe terrein de mogelijkheid biedt om Keltfest te ontwikkelen tot hét Keltische evenement van Nederland. “In 2017 beleefde Keltfest haar tiende editie in de Biesbosch en hoopt met de verhuizing naar Vijfhuizen het festival naar nieuwe hoogtes te kunnen brengen”, zo laat de organisatie weten.

Keltfest 2018

Tijd van de Kelten

Ketlfest 2018 - keltische vrouw Wie houdt niet van Kelten en Vikingen? Keltfest 2018 brengt de tijd van de Kelten echt tot leven; volg bijvoorbeeld de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk met verbazing naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet.

Foklore

Naast alle workshops en demonstraties kunnen bezoekers struinen over de markt, waar men authentieke kilts, sieraden en alles op het gebied van Schotse lifestyle kunt kopen. Bij verschillende podia is oude en nieuwe folkmuziek te horen. Na alle activiteiten kan men onder het genot van typische Keltische hapjes en drankjes genieten van verhalenvertellers, die de bezoeker meeneemt naar de groene velden in Ierland en Schotland en oude verhalen en sagen tot leven brengen.

Vijfhuizen

Zoals al eerder vermeld, verhuist Keltfest naar ‘Groene Weelde’, een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen.
Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Het recreatiegebied sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en omvat daarnaast het voormalige Floriadeterrein met de Big Spotters Hill.

Hieronder vind je enkele hoogtepunten uit het Keltfest programma van dit jaar:

Continental Pipe Band Competitie

Keltfest 2018: Continental Pipe Band Competitie

Keltfest 2018: Continental Pipe Band Competitie

Op zaterdag 26 staat de Schotse weide tijdens Keltfest compleet in het teken van de Scottish Highlands. Zoals traditie is in de bakermat van de doedelzakband, the Highlands of Scotland, zullen bands uit Nederland en België in verschillende onderdelen met elkaar strijden om zich een jaar lang Continental Pipe Band Champions te mogen noemen.

Er komen officiële juryleden speciaal uit Schotland overgevlogen. De bands worden beoordeeld op hun muzikaliteit voor de doedelzakspelers, maar ook de drummers worden apart beoordeeld. Aan het einde van de dag zullen alle bands tezamen als een grote ‘Massed Band’ nog spelen voordat de prijsuitreiking zal plaats vinden.

Highland Games

De Highland Games zijn al duizenden jaren oud. Vanaf 1700 is er niets meer aan onderdelen of regels veranderd aan de wedstrijden, wat het een traditionele sport maakt. De games zijn ontstaan uit de bloederige veldslagen die de clans (families) met elkaar hadden. Gelukkig is het bloederige aspect aan deze wedstrijden verdwenen, maar de clans strijden in hun eigen familie kilts nog altijd tegen elkaar.

Kom genieten van deze oerkracht sport en proef de sfeer van het oude Schotland. De Highland Games worden gehouden op zondag.

Rapalje

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje nu op

Keltfest 2018 - Rapalje

Keltfest 2018: Rapalje

strooptocht langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal geven je de perfecte mogelijkheid om je eens even niet druk te maken over het dagelijks leven.

The Sidh

Keltfest 2018 The Sidh

Keltfest 2018 The Sidh

The SIDH is een jonge en energetische band, altijd op zoek naar nieuwe ideeën en muzikale arrangementen, zonder hun roots te vergeten. Een combinatie van hedendaagse en elektronische Keltische muziek, dat door het gebruik van fluiten en doedelzakken, keyboards en percussie, Hip Hop en Dubstep beats een origineel en innovatief resultaat heeft. Op deze wijze wordt een sfeer met een onderscheidend gevoel van ‘toekomstige traditie’ gecreëerd.

Met vele tours door Europa en Azië (China, Ierland, Polen, Italië om enkele te noemen), samenwerkingen met ’s werelds grootste artiesten (Lindsey Stirling, Hevia en Red Hot Chili Pipers en vele anderen) veroveren deze vier jonge muzikanten de wereld met hun krachtige en opwindende tunes gemaakt met Dubstep ritmes en Schotse Bagpipes, Hip Hop en Ierse fluiten.

Keltische markt en Levende Geschiedenis

Keltfest 2018 marktBenieuwd hoe het er vroeger aan toe ging? In de verschillende kampementen ga je terug in de tijd en waan je je in het verleden van Kelten, Vikingen en Saksen. Leer over hoe hun dagelijks leven er aan toe ging en laat je mee terug voeren naar vervlogen tijden.

Geen Keltfest zonder de markt met al haar mooie producten. Benieuwd welke standhouders je daar kunt aantreffen? Hier kun je een overzicht vinden.

KELTFEST 2018 INFORMATIE:

Festival: 26 en 27 mei 2018, De Groene Weelde, Vijfhuizen
Tijd: Vanaf 10:00
Prijs: Dagticket € 14,85,- in de voorverkoop / weekendtickets incl. camping € 50,85 / Weekendticket € 25,85. Kinderen gereduceerd tarief.
Bekijk het programmaboekje hieronder [3d-flip-book mode=”thumbnail-lightbox” urlparam=”fb3d-page” id=”8378″ title=”false” lightbox=”dark”]
Meer informatiewww.keltfest.nl

Comments

comments

Gegevens

Begin:
mei 26 @ 10:00
Einde:
mei 27 @ 20:00
Kosten:
€14,85
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,
Website:
http://www.keltfest.nl/

Locatie

Vijfhuizen
Stelling 1
Vijfhuizen, Noord-Holland 2141SB Nederland
Website:
http://www.keltfest.nl

Organisator

Vana Events
Website:
http://vana-events.nl

This site is protected by wp-copyrightpro.com

SHARE

Keltfest 2018 – 26 en 27 mei, De Groene Weelde Vijfhuizen