Agenda

Even het laatste fantasy-event opzoeken? Je vindt hem in deze agenda. Heb je zelf een agendapunt? Alleen fantasygerelateerde events worden opgenomen in deze agenda. Klik hier om in te sturen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Keltfest 2018 – 26 en 27 mei, De Groene Weelde Vijfhuizen

mei 26 @ 10:00 - mei 27 @ 20:00

€14,85
Keltfest 2018

Keltfest 2018 brengt de tijd van de Kelten echt tot leven; volg de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet. Keltfest is hét Keltische evenement van Nederland.

Het Keltische evenement Keltfest 2018 vindt dit jaar plaats in Vijfhuizen, waar het neerstrijkt in het recreatiegebied ‘De Groene Weelde’. Organisator Vana Events laat weten dat het nieuwe terrein de mogelijkheid biedt om Keltfest te ontwikkelen tot hét Keltische evenement van Nederland. “In 2017 beleefde Keltfest haar tiende editie in de Biesbosch en hoopt met de verhuizing naar Vijfhuizen het festival naar nieuwe hoogtes te kunnen brengen”, zo laat de organisatie weten.

Keltfest 2018

Tijd van de Kelten

Ketlfest 2018 - keltische vrouw Wie houdt niet van Kelten en Vikingen? Keltfest 2018 brengt de tijd van de Kelten echt tot leven; volg bijvoorbeeld de valkenier en leer meer over deze bijzondere vogels. Kijk met verbazing naar de re-enactors die laten zien hoe in de ijzertijd bot werd bewerkt, manden werden gevlochten en potten werden gebakken. De Jakobieten laten zien hoe ze leefden in 1745, door het bereiden van eten, houtsnijwerk, kleding maken, zeep zieden en smeden. Ook demonstraties van vechttechnieken en zwaardgevechten ontbreken niet.

Foklore

Naast alle workshops en demonstraties kunnen bezoekers struinen over de markt, waar men authentieke kilts, sieraden en alles op het gebied van Schotse lifestyle kunt kopen. Bij verschillende podia is oude en nieuwe folkmuziek te horen. Na alle activiteiten kan men onder het genot van typische Keltische hapjes en drankjes genieten van verhalenvertellers, die de bezoeker meeneemt naar de groene velden in Ierland en Schotland en oude verhalen en sagen tot leven brengen.

Vijfhuizen

Zoals al eerder vermeldt, verhuist Keltfest naar ‘Groene Weelde’, een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen.
Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Het recreatiegebied sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en omvat daarnaast het voormalige Floriadeterrein met de Big Spotters Hill.

Keltfest 2018 - Rapalje

Keltfest 2018: Rapalje

KELTFEST 2018 INFORMATIE:

Festival: 26 en 27 mei 2018, De Groene Weelde, Vijfhuizen
Tijd: Vanaf 10:00
Prijs: Dagticket € 14,85,- in de voorverkoop / weekendtickets incl. camping € 50,85 / Weekendticket € 25,85. Kinderen gereduceerd tarief.
Meer informatiewww.keltfest.nl

Comments

comments

Gegevens

Begin:
mei 26 @ 10:00
Einde:
mei 27 @ 20:00
Kosten:
€14,85
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
http://www.keltfest.nl/

Organisator

Vana Events
Website:
http://vana-events.nl

Locatie

Vijfhuizen
Stelling 1
Vijfhuizen, Noord-Holland 2141SB Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.keltfest.nl
SHARE

Keltfest 2018 – 26 en 27 mei, De Groene Weelde Vijfhuizen