6 juli is het zover: dan draait Spider-Man: Homecoming in de bioscopen. Het is de eerste Spider-Man-film die zich volledig in het filmuniversum van Marvel afspeelt. Peter Parker komt dus inderdaad weer ‘thuis’. Doe mee met de Fantasize Spider-Man: Homecoming prijsvraag en win vrijkaartjes, een zonnebril en telefoonhoesje.

Hoewel Spider-Man een superheld van Marvel Comics is, waren de filmrechten van de webslingeraar verkocht aan Sony. Net zoals de filmrechten van The X-Men en The Fantastic Four bij 20th Century Fox liggen. Na een trilogie van de hand van regisseur Sam Raimi (The Evil Dead) en twee films met Andrew Garfield als Peter Parker in de hoofdrol, heeft Marvel een deal gemaakt met Sony om de filmrechten te delen. Zo komt het dat Tony Stark – Iron Man – in Captain America: Civil War een jonge Peter Parker rekruteert en hem als mentor helpt om zijn heldenrol als Spider-Man naar een hoger niveau te tillen.

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 2

Spider-Man: Homecoming

In Spider-Man: Homecoming gaan we zien hoe het Peter Parker, gespeeld door Tom Holland, verder gaat nadat hij heeft mogen proeven van de actie dat een superheldenteam als The Avengers meemaakt. Peter droomt van een vaste plek in het team en doet er alles aan om zijn mentor Iron Man (Robert Downey Jr.) ervan te overtuigen dat hij klaar is voor het grote werk. Maar als superschurk The Vulture (Michael Keaton (Batman)) de oorlog verklaart aan de hebzucht van grote maatschappijen en in conflict komt met Spider-Man, blijkt eens te meer dat met nog grotere krachten, ook nog meer verantwoordelijkheid van je verwacht wordt.

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 3

Spider-Man: Homecoming prijsvraag – win vrijkaartjes! <UPDATE: prijsvraag gesloten>

De verwachtingen rond Spider-Man: Homecoming zijn hooggespannen en iedereen kijkt uit naar een spectaculaire film. Wil je zelf gaan kijken of Spider-Man weer helemaal thuis is in het Marvel filmuniversum, doe dan mee aan onze Fantasize Spider-Man: Homecoming prijsvraag. In samenwerking met Universal geven we twee Spider-Man prijzenpakketten weg, met daarin:

Twee vrijkaartjes voor deze nieuwe Spider-Man-film, een zonnebril en een universeel telefoonhoesje. Uiteraard in Spider-Man: Homecoming stijl!

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 4Spider-Man: Homecoming prijsvraag 5Zo doe je mee

Beantwoord onze Spider-Man: Homecoming vraag en e-mail je antwoord naar redactie@fantasize.nl, onder vermelding van Spider-Man: Homecoming prijsvraag. Antwoorden kan ook hieronder in de comments. We verloten de prijzenpakketten onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 5 juli.

De vraag:

In Captain America: Civil War staat Peter Parker als Spider-Man tegenover Steve Rogers/Captain America. Steve groeide op in Brooklyn, New York City. Uit welke buurt in New York komt Peter Parker?

  1. Greenwich Village
  2. Harlem
  3. Queens
  4. Hell’s Kitchen

UPDATE: En de winnaars zijn … Richard Megens uit Meerlo en Jelle Baart (via e-mail)! Gefeliciteerd!
Het juiste antwoord op bovenstaande vraag was natuurlijk: Queens. Voor degenen die de score bijhouden: Greenwich Village is de thuishaven van Dr. Strange, in Harlem vinden we Luke Cage (Power Man) en Hell’s Kitchen wordt beschermd door Daredevil!

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 6

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 7

Spider-Man: Homecoming prijsvraag 8

Comments

comments

Jeroen Geelhoed

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Alien: Covenant 1
Previous post

ALIEN: COVENANT – RIDLEY SCOTT EN HET ONTSTAAN VAN HET LEVEN

Blauwe Gerrit en de jonker van Bussloo 2
Next post

Blauwe Gerrit en de jonker van Bussloo