web analytics
maandag, mei 16

Het begin van een nieuw avontuur: Fantasize

Er was eens een groep mensen. Sommigen van die mensen kennen elkaar al tien jaar of langer. Ze leerden elkaar kennen in de fantasy wereld, omdat ze bijvoorbeeld fan van Harry Potter of Lord of the Rings waren. Allemaal verschillend dus, maar met diezelfde overeenkomst. Dat mondde zich dit jaar in een hernieuwde samenwerking. Dit kindje is daarvan het resultaat.

Jaren geleden begonnen ze allemaal op verschillende fantasywebsites. We waren lid, webmaster of redacteur. Gaandeweg leer je elkaar kennen en maak je de meest vreemde dingen met elkaar mee. Er ontstaan hechte vriendschappen en we delen lief en leed. Maar in die tijd veranderen je interesses – zeker als hoofdredacteur of webmaster – en de tijd van ondergetekende was in 2008 gekomen. Maar altijd is het vuur der fantasy altijd blijven branden, en met sommigen van die groep mensen is in al die jaren het contact altijd gebleven. Voor ondergetekende was het verblijf op de betreffende fantasywebsite dan ook een van de mooiste jaren.

Zeven jaar later komt een deel van die mensen elkaar weer tegen. Een aantal waren verder gegaan op de website waar ondergetekende jaren deel van uitmaakte. Ze waren toe aan iets anders, en hetzelfde gevoel van voldoening en plezier als dat ze eerst hadden. Samen begonnen ze eerst met een rpg, maar gaandeweg kreeg de samenwerking steeds meer vorm. Uiteindelijk mondde die samenwerking uit in een geheel nieuw online magazine. Geen site dus met een enorme database aan feitelijke informatie, fanfics of fanart, maar een magazine met het allerlaatste nieuws, columns, verhalen van geselecteerde schrijvers, recensies en op termijn ook pod en vodcasting.

Dat nieuwe magazine maakt de nieuwe redactie met dezelfde drive als die ze eerst had: vol passie, in een hecht team, zijn ze dagelijks in de weer om dit allemaal waar te maken. En ze experimenteren nu volop, want ze stonden ook bekend als een stel pioniers. Die passie, vriendschap en gezamenlijke liefde voor fantasy willen ze graag met jou samen. Word daarom snel lid van dit magazine en volg ons optimaal. Of beter: discussieer mee. Ja mensen, Fantasize is geboren. Digitale beschuit met muisjes staan klaar.

Voor ondergetekende betekent dit het rondmaken van de cirkel. Jaren geleden was zijn eerste grote project een fantasywebsite, maar jarenlang had hij het gevoel dat er iets ontbrak. Nu hij terug is, zal hij niet meer zo snel vertrekken, en hoopt hij dat de ‘legacy’ nog lang gekoesterd mag blijven.

Chris de Boer
Hoofdredacteur