In 1982 verscheen The Dark Crystal, een avondvullende poppenfilm voor een volwassen publiek van Jim Henson. De film over de epische queeste van de Gelfling Jen is zeer geliefd onder de fans. Netflix trakteert hen nu op een prequel: The Dark Crystal: Age of Resistance.

Netflix timmert hard aan de fantasy-weg. Niet alleen is er een serie rond The Witcher aangekondigd, nu is ook een teaser verschenen voor een The Dark Crystal prequel. De serie zal uit tien afleveringen bestaan en gaat The Dark Crystal: Age of Resistance heten. De wezens in de serie komen uit de stal van de Jim Henson’s creature shop en zullen ontworpen worden door Brian Froud. Froud is ook degene die de wezens uit de originele The Dark Crystal ontworpen heeft en is daarnaast ook bekend van zijn werk voor The Labyrinth en zijn boeken over Faeries. De regie is in handen van Louis Leterrier (Clash of the Titans, The Incredible Hulk).

The Dark Crystal Gelfling Jen

Goed en kwaad

Jim Henson, de geestelijke vader van The Muppets, maakte in 1982 The Dark Crystal, een avondvullende poppenfilm voor een volwassen publiek. Het was een prachtig duister verhaal over goed en kwaad, waarin de Gelfling Jen op zoek gaat naar een scherf van het kristal dat de balans in zijn wereld moet terugbrengen. Hij word op pad gestuurd door de mystieke urRu en moet uit de klauwen blijven van de slechte Skeksis. De film werd niet het succes waar Henson op hoopte, mede doordat het publiek zichzelf moeilijk in de figuren uit de avondvullende poppenfilm kon herkennen. In zijn volgende film – The Labyrinth – bracht Henson dan ook menselijke acteurs in het verhaal: David Bowie en Jennifer Connelly. Maar ook die film kreeg pas erkenning toen hij op video verschenen was.

The Dark Crystal UrRu Mystic

The Dark Crystal Skeksis

The Dark Crystal: Age of Resistance

Het is dus een feestje waard dat Netflix de serie The Dark Crystal: Age of Resistance heeft besteld. Er is nog weinig bekend over het verhaal, dat zich in ieder geval vele jaren voor de film afspeelt. De Jim Henson’s Creature Shop is druk bezig met het ontwikkelen van de personages en de opnames voor de serie zal in de herfst gaan beginnen. De grote vraag die we ons daarbij stellen: zit er een voorouder van Fizzgig in de serie?

The Dark Crystal Fizzgig

Comments

comments

Jeroen Geelhoed

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

The Witcher Netflix 1
Previous post

THE WITCHER SAGA NAAR NETFLIX

The Labyrinth McFarlane Jareth 1
Next post

FANTASIZE JE VITRINE - McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal