Op 20 februari is het Fantasy-boek ‘Manipulator’ van de Bennekomse schrijfster Jellie van Rheenen uitgekomen, zo meldt het Bennekoms Nieuwsblad. Dit is het vervolg op haar eerste boek ‘Observant’.

De 37-jarige Bennekomse schrijfster heeft ruim een jaar aan haar tweede young adult boek gewerkt. Met haar duologie richt Van Rheenen – die haar boeken uitgeeft onder het pseudoniem Ole Nyland – zich op de jeugd rond de vijftien jaar. Het onderwerp van haar verhaal is in het verlengde van het genre van de boeken en films van de Hunger Games terug te vinden.

‘Manipulator’ gaat over het 17-jarig meisje Vita. Ze behoort tot de onderdrukte onderklasse en sluit vriendschap met Kalle, een lijfwacht van de opperklasse. Samen met nog een paar vrienden proberen ze een revolutie te bewerkstelligen. Of ze daarin slagen is nog maar de vraag. “Meestal ontstaat een idee voor een verhaal door een foto of tekening die ik zie”, aldus Van Rheenen, “Daarna verzin ik er een heel verhaal bij. En in dit geval ook nog een hele Fantasy wereld.”

‘Manipulator’ en ‘Observant’ zijn op aanvraag te koop bij iedere boekhandel. Ook zijn de titels als boek en als Ebook te leen bij de bibliotheek. Meer weten over de schrijfster en haar boeken? Kijk op de Facebookpagina Ole Nyland.

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Previous post

UPDATE: Beveiligingsfout opgelost

Next post

Jouw verhaal op Fantasize?