In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30 zomerse berichten over Star Wars IX en de hoofdrolspelers daarin, een vroegboekkorting voor Ghost Tours Tilburg, een nieuwe Buffy the Vampire Slayer-serie, snelle potjes Blood Bowl: Death Zone, een nieuwe verfilming van Frank Herberts Dune door Denis Villeneuve en een kolossaal LEGO Harry Potter Hogwarts kasteel! Lees en geniet.

Star Wars IX van start, met veel oude bekenden

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30 - Star Wars IX

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: Star Wars IX

Volgende week begint regisseur J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens, Lost, Star Trek: Into Darkness) met het filmen van Star Wars: Episode IX. Dit vervolg op Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, die de gemoederen nog steeds bezig houdt, moet in december 2019 uitkomen. Er zijn al wat sappige details vrijgegeven over wie we in de film zullen gaan zien: zo keert Star Wars-veteraan Billy Dee Williams terug als Lando Calrissian, de rol die hij in de originele trilogie vertolkte. Maar ook Mark Hamill zal opnieuw te zien zijn als Luke Skywalker, ondanks de gebeurtenissen uit het vorige deel. Ook zal Abrams nog ongebruikt materiaal van de in 2016 overleden Carrie Fisher gebruiken, waardoor we ook van General Leia Organa mogen genieten.

Uiteraard is het de vraag wat er met al deze personages zal gebeuren, gezien de Star Wars-franchise duidelijk bezig is een nieuwe weg voor een nieuwe generatie fans in te slaan. Een ding is wel duidelijk: Fantasize zal in december volgend jaar vooraan in de bioscoop zitten om het nieuwe deel te bekijken!

Bron: StarWars.com

Ghost Tours weer van start in oktober: vroegboekkorting!

Ghost Tours logo

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: Ghost Tours Tilburg

Hou je van spookverhalen gebaseerd op ware gebeurtenissen? Loop dan eens mee met een Ghost Tour. Een griezelige, mysterieuze gids wacht je op om in het schemerdonker door de stad te dwalen. Onderweg leidt de gids je langs de plekken waar duistere taferelen zich hebben afgespeeld, zoals moorden, verdwijningen of waar iemand onrecht is aangedaan. Een Ghost Tour is een spannende vorm van openluchttheater. Je kunt een tour volgen in Assen, Den Bosch, Breda en Tilburg.

Vanaf 5 oktober gaan de tours weer van start en je kunt nu op de Facebookpagina van Ghost Tours Tilburg terecht voor een vroegboekkortingscode van € 2,50 per kaartje. Ook in de andere steden beginnen de tours weer vanaf 5 oktober. Wil je een impressie van een Ghost Tour? Onze redacteur Daniel trok begin dit jaar de stoute schoenen aan en liep mee met de Ghost Tours Tilburg. Lees zijn avontuur in het Fantasize sfeerverslag: Ghost Tours Tilbug.

Meer informatie: GhostTours.nl

Buffy the Vampire Slayer keert terug met een nieuwe slayer

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30 Owusu Breen

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: Monica Owusu-Breen

In het overweldigende nieuwsaanbod afkomstig van de San Diego Comic-Con International zat een fijn nieuwtje voor Joss Whedon en Buffy the Vampire Slayer liefhebbers. De serie gaat terugkomen, maar niet in dezelfde vorm als je gewend bent uit de jaren 90. Ten eerste zal een nieuwe schrijfster de serie gaan leiden: Monica Owusu-Breen (Agents of S.H.I.E.L.D., Fringe, Alias, Charmed) en ten tweede zal zij een andere weg inslaan met het verhaal. In een Twitter-bericht laat Owusu-Breen weten dat ze een grote fan is van de originele serie, maar dat je twintig jaar later niet moet proberen het origineel na te bootsen. Ze zegt: “wellicht is het tijd om een nieuwe slayer te ontmoeten…”.

Dit strookt met het gerucht dat we in de nieuwe serie een Afrikaans-Amerikaanse titelheld(in) zullen volgen en dat de serie meer zal aansluiten bij de diversiteit van onze moderne samenleving. Joss Whedon zal als producer aan de serie meewerken. Fantasize is reuze benieuwd wat dit nieuwe tijdperk aan monsterjagers ons zal brengen. De nieuwe Buffy the Vampire Slayer-serie staat gepland voor 2019.

Bron: The Hollywood Reporter

Potje fantasy football? Blood Bowl: Death Zone komt er aan

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30 Blood Bowl Death Zone

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: Blood Bowl: Death Zone

Spellenmaker Games Workshop ken je wellicht van de uitgebreide oorlogspellen Warhammer en Warhammer 40,000, waar je op je keukentafel enorme legers tegenover elkaar kunt zetten, om met dobbelstenen, speelkaarten en regelboeken te kijken wie de sterkste generaal is. Maar Games Workshop heeft ook ‘kleinere’ spellen uitgebracht in hun spelwerelden, waaronder Blood Bowl.

Zie Blood Bowl als een potje American Football, maar dan met orcs, elven, ratten (Skaven) en andere fantasywezens. Alsof iedereen in Midden-Aarde even besloten heeft te stoppen met oorlog voeren en een ‘vriendschappelijk’ sporttournootje opzet. Nou ja, vriendschappelijk? De regels stellen je in staat elkaar hardhandig tegen de grond te werken en in een wereld met magie kan er natuurlijk wel eens vals gespeeld worden.

Het bordspel is al enige malen als computergame uitgebracht en studio Cyanide brengt binnenkort een nieuwe versie uit: Blood Bowl: Death Zone. Anders dan in het offline origineel, speel je in Blood Bowl: Death Zone in ‘real time’ een potje rugby/american football, in plaats van om beurten een aantal tactische zetten uit te voeren. Hierdoor wordt het spelsysteem natuurlijk volledig anders en we zijn benieuwd hoe dat het spel beïnvloed.  

Blood Bowl: Death Zone is op dit moment via STEAM verkrijgbaar in ‘vroegtijdige toegang’. Dus als je het spel alvast wil zien of je feedback met de ontwikkelaars wil delen, trek je sportschoenen dan aan! Bekijk hier een trailer:

Meer informatie: Cyanide Studios

Denis Villeneuve maakt sciencefictionklassieker Dune opnieuw

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30 Dune

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: Frank Herberts Dune

Zeer goed nieuws voor de liefhebbers van de klassieke sciencefictionserie Dune van Frank Herbert. Zijn boeken zullen opnieuw verfilmd gaan worden, ditmaal door regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival). Het verhaal gaat over de jonge Paul Atreides en zijn adellijke familie, die rentmeesterschap krijgt over de planeet Arrakis, rijk aan zogeheten ‘spice’, het kostbaarste goedje in het universum. Het rentmeesterschap is dan ook niet zonder gevaren.

Het eerste boek verscheen in 1965 en werd in 2003 uitgeroepen tot best verkopend sciencefictionboek ooit. In 1984 werd het verhaal verfilmd door de excentrieke regisseur David Lynch (Twin Peaks), met Kyle MacLachlan in de hoofdrol als Paul Atreides en een bijrol voor muzikant Sting. De film mogen we een cultklassieker noemen, maar inmiddels heeft de tijd die film toch echt wel ingehaald en mag het oorspronkelijke verhaal met de huidige filmtechnieken best meer recht aangedaan worden.

Met Villeneuve aan het roer zal dat zeker lukken. De regisseur gaat zijn tijd met het verhaal nemen, want de geruchten gaan dat de eerste film ‘slechts’ de eerste helft van het eerste Dune-boek zal vertellen. Als Villeneuve inderdaad per boek twee films gaat maken, kunnen we de komende jaren uitkijken naar heel veel moois rond Dune! Zodra er meer bekend is over wanneer de eerste film moet verschijnen, lees je dat hier op Fantasize.

Bron: Deadline.com

Na de vakantie een hobby nodig? Bouw het LEGO Harry Potter Hogwarts kasteel!

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30 LEGO Harry Potter Hogwarts

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 30: LEGO Harry Potter Hogwarts kasteel

Af en toe zie je op onze Facebook-pagina een leuk filmpje voorbij komen van enthousiaste LEGO-fans die enorme projecten hebben gebouwd. Heb je zelf geen geduld om zo’n project bij elkaar te sprokkelen, dan komt LEGO jou nu tegemoet. Begin september komt het LEGO Harry Potter Hogwarts Castle uit, een doos met maar liefst 6.020 LEGO-steentjes!

Het is de grootste LEGO Harry Potter-uitgave tot nu toe, met de meeste details. Zo kun je de ‘Chamber of Secrets’ bouwen, het ‘Defense Against the Dark Arts’ klaslokaal en zet je de ‘Whomping Willow’ en ‘Hagrid’s hut’ in de kasteeltuin. Het aantal LEGO-figuurtjes dat je erbij krijgt zit rond de 40 stuks, waaronder Harry zelf, Ron Weasley, Hermione Granger, Draco Malfoy, Dumbledore, Snape, Lord Voldemort, vijf Dementors, een Hongaarse Horntail draak en meer. Je kunt met de set het verhaal van elk Harry Potter-boek en -film naspelen.

Al dit moois kost in Amerika ‘slechts’ $ 399,99, maar in Nederland moet je er € 449,99 voor neertellen. Gezien het aantal blokjes en poppetjes en de schaal van het project, moet je goed naar de prijs/kwaliteitsverhouding kijken. Heb jij het er voor over?

Meer informatie: https://shop.lego.com

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 30 EN VERDER:

The Man Who Killed Don Quixote uitsnedeFilmrecensie: The Man Who Killed Don Quixote: dwalen tussen droom en werkelijkheid, regisseur Terry Gilliam werkte jaren aan zijn droomproject The Man Who Killed Don Quixote. De film draait nu in de bioscoop en Fantasize ging op queeste om hem te zien. Heeft het klassieke verhaal nog dezelfde impact als toen Quichot voor het eerst door het Spaanse landschap op zoek ging naar onrecht?

Schemerwoorden coverBoekrecensie: Boekrecensie: Schemerwoorden – verhalen van een taalliefhebber in het fantastische genre, Wouter van Gorp bundelt in Schemerwoorden zestien korte verhalen, die hij de afgelopen jaren geschreven heeft. Een paar van deze verhalen hebben prijzen gewonnen in schrijfwedstrijden, maar alle vertellingen hebben één ding gemeen: ze zijn meer dan fantastisch!

Het Verhaal van een Eiland - zonder logoVertellingen: Het Verhaal van een Eiland – Een Minimarlistory, Heb je je vakantie naar een tropisch eiland al geboekt? Wat vindt het eiland daar zelf van? Lees in de Fantasize-rubriek ‘Vertellingen’ Het Verhaal van een Eiland, een ‘minimarlistory’ geschreven door Marieke Frankema.

Winchester - Sarah en EricFilmrecensie: Winchester: The House That Ghosts Built op blu-ray en dvd – Een spookhuis in de maak, Winchester: The House That Ghosts Built is geregisseerd door Michael en Peter Spierig. Het is een spookverhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In tegenstelling tot andere films, was het dit keer een verhaal dat redacteur Daniel al kende. Een verhaal dat inderdaad waargebeurd is.

The Man Who Killed Don Quixote-winactie Don QuixoteWinactie (t/m 2 augustus): The Man Who Killed Don Quixote-winactie: win vrijkaartjes voor deze nieuwe film van Terry Gilliam, The Man Who Killed Don Quixote is gebaseerd op De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, van de Spaanse schrijver Miguel de Cervantes. Regisseur Terry Gilliam maakte er een werk vol liefde van. Zelf zien? Doe mee met onze The Man Who Killed Don Quixote-winactie en win vrijkaartjes!

FANTASIZE AGENDA:

2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
17 t/m 19 augustus: Imaginarium Festival 2018, Tytsjerk
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
24 en 25 november: Dutch Comic Con Winter Editie 2018 – Jaarbeurs, Utrecht

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 30:

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 30Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2018 Fantasize

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

The Man Who Killed Don Quixote uitsnede
Previous post

The Man Who Killed Don Quixote: dwalen tussen droom en werkelijkheid

Koen Romeijn uitsnede
Next post

Fantasize interview met Koen Romeijn – inspiratie uit hoogte- en dieptepunten