In de Fantasize Week Almanak zet de redactie van Fantasize elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. In de Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23 uiteenlopend nieuws over een World of Warcraft comic in de aanloop naar Battle for Azeroth, The Addams Family keert terug, een deluxe verzamelbox van 15 jaar The Walking Dead comics, een Jurassic World bordspel, Iron Fist seizoen 2 – inclusief kostuum! Black Panther: Wakanda Forever van Nnedi Okorafor en een nieuwe gamestudio van J.J. Abrams. Ook kun je je vragen insturen voor ons interview met schrijfster Pepper Kay. Duik met ons mee!

Fantasize interviewt Pepper Kay – stuur je vragen in!Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 Pepper Kay

Deze week interviewt Fantasize sciencefiction- en fantasy schrijfster Pepper Kay. Zij heeft zeven boeken op haar naam staan, waarvan vijf delen over interstellair privédetective Kit Guardner.

Naast deze sciencefictionboeken heeft Pepper ook twee fantasyboeken geschreven, die zich voornamelijk afspelen in de wereld van Medinië. Het eerste boek heet Drakenbloed, het tweede Drakenspoor.

Heb jij een vraag aan Pepper Kay? Stuur ze dan naar onze redactie met in het onderwerp Pepper Kay en we maken een selectie. Je kunt je vragen insturen t/m woensdag 13 juni.

 

Magni the Speaker – World of Warcraft comic in aanloop naar Battle for Azeroth

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: Magni the Speaker

World of Warcraft spelers kijken reikhalzend uit naar alweer de zevende uitbreiding voor de immens populaire MMORPG.

In aanloop naar deze uitbreiding – Battle for Azeroth – brengt Blizzard Entertainment een comic uit over dwergenkoning Magni Bronzebeard en zijn rol in de aanloop naar de epische gebeurtenissen uit het aankomende verhaal.

De strip heet Magni the Speaker en is een kort verhaal van tien pagina’s, geschreven door Matt Burns, senior schrijver bij Blizzard Entertainment. De tekeningen zijn van Suqling. Je kunt de comic als PDF downloaden en/of lezen via de website van World of Warcraft.

Bron: Bleedingcool.com

 

 

The Addams Family animatie en musical

Het draait allemaal om familie. In het geval van The Addams Family om een wel heel bizarre familie. Het huishouden van Morticia Addams en Gomez Addams, dat in 1938 voor het eerst verscheen als stripje in de krant The New Yorker, heeft in de jaren daarna furore gemaakt op de televisie als serie en animatieserie. Ook in de bioscoop is er in 1991 een succesvolle film geweest en heeft men in 1998 opnieuw geprobeerd de excentrieke monsterfamilie naar het kleine scherm te brengen.

We zijn nu een flink aantal jaren verder en eindelijk horen we weer van deze familie. Ten eerste staat er een nieuwe animatiefilm voor volgend jaar op stapel, maar kun je eind dit jaar ook naar het theater, om de Nederlandse versie van The Addams Family – The Musical te bekijken.

In de animatiefilm – The Addams Family – is de ontstaansgeschiedenis van de familie vernieuwd en zul je onder meer Charlize Theron (Prometheus) als Mortitia en Oscar Isaac (Star Wars) als Gomez kunnen horen.

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23: The Addams Family

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: The Addams Family als animatie en musical!

In de Nederlandse musicalproductie zal Pia Douwes in de niets verhullende jurk van Mortitia op het toneel verschijnen en is het Johnny Kraaijkamp die haar echtgenoot Gomez mag spelen. Ga naar www.theaddamsfamily.nl/waar-en-wanneer voor speeldata.

Bron: Cinesite.com / Meer informatie: www.theaddamsfamily.nl

The Walking Dead strips bestaan 15 jaar, verzamelbox op komst

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 The Walking Dead Deluxe verzamelbox

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: The Walking Dead Deluxe verzamelbox!

Het grote publiek kent The Walking Dead van de razend populaire televisieserie waar volgens onze vorige Fantasize Week Almanak – Week 22, grote veranderingen op komst zijn. Het begon echter allemaal in oktober 2003, met de zwart/wit stripserie van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bij uitgeverij Image Comics, inmiddels alweer 15 jaar geleden.

Om dit te vieren brengt Image Comics een deluxe edition box uit, waarin de eerste drie verzamelalbums zitten met daarin de eerste 144 strips. De boeken krijgen een nieuwe cover en daarnaast zul je ook een exclusieve en uitgebreidere versie vinden van de graphic novel Here Comes Negan, dat de ontstaansgeschiedenis van deze schurk vertelt. Naast dit verhaal krijg je ook de ontstaansgeschiedenis van andere belangrijke The Walking Dead personages te lezen: Michonne, Tyrese, the Governor en Morgan. Een completere verzameling zul je niet vinden.

Je kunt de The Walking Dead 15th Anniversary Box Set in stripwinkels vinden vanaf 3 oktober en in boekwinkels rond 9 oktober. De prijs? Een flinke 200 dollar!

Bron: Image Comics

Bouw je eigen Jurassic World in het bordspel Jurassic World

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 Jurassic World: Het Bordspel

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: Jurassic Park: het bordspel

Op dit moment draait Jurassic World: Fallen Kingdom in de bioscopen. Lees de Fantasize recensie. Op 28 juni geeft Just Games het bijbehorende bordspel uit. In het Jurassic World bordspel ben je samen met je medespelers verantwoordelijk voor de bouw van je eigen dinosaurus-park; graaf botten op, kloon DNA, regel de financiering en bouw de hokken. Net als in de films kunnen de dinosaurussen ontsnappen, wat levensgevaarlijke situaties oplevert en je park voorgoed zal doen sluiten.

Door te dobbelen, gebruik te maken van de speelkaarten en slim te spelen kun je een groot park met dinosaurussen beheren. Het spel is geschikt vanaf 12 jaar voor 2-6 spelers. Het Jurassic World bordspel zal € 39,99 gaan kosten.

Meer informatie: Just Games

Iron Fist seizoen 2 komt dit jaar, inclusief kostuum!

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 Iron Fist

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: Iron Fist

Goed nieuws voor Netflix- en Iron Fist-liefhebbers. Het tweede seizoen van de gelijknamige televisieserie zal eerder uitkomen dan verwacht. Hoofd van Marvel televisie – Jeph Loeb – maakte dat bekend tijdens een Q&A met fans.

Wanneer de serie precies uitgebracht wordt is nog niet bekend, maar Loeb hintte wel naar het Iron Fist kostuum dat Danny Rand, gespeeld door Finn Jones, waarschijnlijk aan gaat trekken.

Hopelijk wordt Iron Fist seizoen 2 op andere vlakken ook interessanter, omdat het eerste seizoen nogal wat te wensen overliet. Zo komen de mystieke elementen van de krachten van Iron Fist meer naar voren gebracht, in plaats van dat er enkel over gepraat wordt.

Naast Iron Fist seizoen 2 kun je vanaf 22 juni kijken naar Luke Cage seizoen 2 en staat Daredevil seizoen 3 ook op stapel.

Bron: Reddit.com

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 Spider-Man Wakanda Forever

Amazing Spider-Man – Wakanda Forever

Nnedi Okorafor schrijft meer Black Panther: Wakanda Forever

Tijdens het driedaagse sciencefictionfestival Other Futures sprak Fantasize de Amerikaans/Afrikaanse SF-schrijfster Nnedi Okorafor. Lees hier ons interview met haar.

In dit gesprek hebben we het onder meer over de Marvel-film Black Panther en de stripserie Black Panther: Long Live the King gehad, die Nnedi voor stripuitgeverij Marvel heeft geschreven.

Binnenkort verschijnt er een nieuwe Black Panther-stripserie van haar hand. In Wakanda Forever draait het om de lijfwachten van Black Panther, de ‘Dora Milaje’ die in het wijdere Marvel Universum in aanraking komen met andere Marvel helden, zoals Spider-Man, The X-Men en The Avengers. Het eerste deel, Amazing Spider-Man: Wakanda Forever, komt 27 juni uit. De andere twee delen zullen in juli en augustus verschijnen.

Bron: CBR.com

J.J. Abrams lanceert gamesstudio

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23 Bad Robot

Fantasize Week Almanak 2018 – Week 23: Bad Robot

Regisseur/producer/schrijver J.J. Abrams heeft een scala aan populaire films en series op zijn naam. Zo zijn er Lost, Cloverfield en Westworld, maar heeft Abrams ook de leiding over de nieuwe Star Wars en Star Trek films.

Naast al deze projecten is nu bekend gemaakt dat de studio van Abrams – Bad Robot – ook in games gaat. Onder de banner ‘Bad Robot Games’ zullen er originele games geproduceerd worden, zowel grote commerciële titels, als zogeheten ‘Indie’ (onafhankelijke) games. De schrijvers die nu voor Bad Robot werken, zullen worden betrokken bij de game ontwikkeling.

Fantasize is benieuwd wanneer de eerste titels bekend zullen worden gemaakt.

Bron: The Hollywood Reporter

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – WEEK 23 EN VERDER:

Jurassic World: Fallen Kingdom TRexFilmrecensie: Jurassic World: Fallen Kingdom, een meesterwerk van zijn voetstuk gevallen, al maanden worden we lekker gemaakt met geweldige trailers vol dinosaurussen in slaapkamers en mosasaurussen die vrij in zee zwemmen. Met o.a. Steven Spielberg in het productieteam verwacht je veel spektakel. Spektakel was het zeker, maar of wij het nou echt de beste film uit de Jurassic-reeks vonden?

Keltfest 2018 sfeerverslag Edelsmit

Sfeerverslag: Keltfest 2018 sfeerverslag – zomerse reis naar de oudheid, tijdens een schitterend zomers weekend vond Keltfest 2018 plaats in ‘De Groene Weelde’, Vijfhuizen. Op het uitgebreide terrein stonden tal van kraampjes met prachtige – soms handgemaakte – spullen. Overal dansten mensen en werd er feest gevierd. Lees ons Keltfest 2018 sfeerverslag.

De Erfgenaam van Herlewinne Boek 1: De Gezellen van Nez CoverBoekrecensie: De Erfgenaam van Herlewinne Boek 1: De Gezellen van Nez – de harde wereld van het Waegland, In De Erfgenaam van Herlewinne Boek 1: De Gezellen van Nez valt betreden we een wereld van sword & sorcery, in een Aziatische setting vol stoffige woestijnen, exotische steden en bijzondere volkeren.

Conan Exiles winactieWinactie (t/m 10 juni): Conan Exiles winactie – Win de Barbarian Edition of standaard versie voor pc op STEAM! Wil je weten uit welk hout je gesneden bent? Doe dan mee met onze Conan Exiles winactie en maak kans op een ‘Barbarian Edition’ van de game tjokvol extra’s of een reguliere versie voor pc op STEAM!

FANTASIZE AGENDA:

22 juni: Sciencefiction avond Van Rietschoten – Boekhandel van Rietschoten, Rotterdam
20 t/m 22 juli: Mystical Fantasy Fair 2018 – Heeswijk-Dinther
2 t/m 5 augustus: Castlefest 2018 – Kasteel Keukenhof, Lisse
20 en 21 oktober: Heroesdome 2018 – Brabanthallen Den Bosch
Divers (t/m 15 juni): The War of the Worlds – tour

FANTASIZE WEEK ALMANAK 2018 – Week 23:

Fantasize Week Almanak 2018 - Week 23Wil je nooit meer een aflevering van onze Almanak missen, meld je dan aan voor de Fantasize Week Almanak Nieuwsbrief. We sturen daarna elke editie van de Almanak naar je inbox. Aanmelden doe je hier.

Kijk voor de vorige Fantasize Week Almanakken hier.

Meer over de Fantasize Week Almanak.

© 2015-2019 Fantasize

Comments

comments

Redactie Fantasize

Redactie Fantasize

Fantasize is hét onafhankelijke online fantasy magazine voor de liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Op Fantasize vind je niet alleen recensies van boeken, films, televisieseries en games, maar ook (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen. Fantasize brengt het verhaal achter de fantasy in de rubriek ‘Verdieping’ en publiceert spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en andere interessante personen die hun leven aan het genre wijden. Ook vind je op Fantasize een handige agenda waarin fantasy-gerelateerde evenementen staan. Fantasize biedt in de rubriek ‘Vertellingen’ ruimte voor schrijvers die hun verhaal graag willen (voor)publiceren en wekelijks lees je in de ‘Fantasize Weekalmanak’ het leukste fantastische nieuws.

De Erfgenaam van Herlewinne Boek 1: De Gezellen van Nez uitsnede
Previous post

De Erfgenaam van Herlewinne Boek 1: De Gezellen van Nez – de harde wereld van het Waegland

The Incredibles 2 forcebubble
Next post

The Incredibles 2 – Ongelooflijk, net zo goed als deel een!